Política

Procés sobiranista

Puigdemont espera que el proper viatge als EUA sigui “per demanar el reconeixement” de la independència

El president de la Generalitat es mostra satisfet de la visita als Estats Units

Constata que si l'Estat ha fet algun intent de boicotejar alguna trobada, aquest “no ha funcionat”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha repetit constantment des que va aterrar als EUA, que el seu viatge “és per fomentar el coneixement i no per demanar el reconeixement” de la independència de Catalunya. Però aquest divendres, en la seva darrera jornada al país, ha admès des de Nova York que espera que aviat sigui aquest l'objectiu d'una nova visita.

Puigdemont ha reconegut que “hi poden haver altres visites” però sí que espera que el proper “viatge oficial en condicions formals” sigui “per demanar efectivament un reconeixement, si els catalans ho volen”.

En aquest sentit, ha recordat que encara s'ha de fer el referèndum per conèixer la voluntat dels ciutadans sobre la independència. “Que ningú oblidi que qui té el comandament a les seves mans són els ciutadans de Catalunya. I si la ciutadania ens encarrega que transformem Catalunya en un estat independent, farem tot el que és obligat de fer per convertir Catalunya en un estat independent, entre el que hi ha la ronda de petició de reconeixement als estats del món; i òbviament els EUA en aquesta agenda és un país molt important”, ha explicat.

El president ha valorat com a molt satisfactòria la seva visita a Boston, Cambridge, Washington i Nova York. “Hem aconseguit tots els objectius que ens havíem marcat i fins i tot algun més. I ho hem fet com sempre, amb seny, amb ordre, amb rigor”, ha destacat.

Ha constatat que “si hi ha hagut algun intent [per part de l'Estat] per impedir alguna de les trobades que hem volgut fer, no ha funcionat”. “Ha estat un viatge profitós i la veu de Catalunya continua sent escoltada allà on s'expressa o on es pot expressar”, ha conclòs.

Rèplica a Duran i Lleida

D'altra banda, ha replicat amb contundència a les crítiques que l'exlíder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va fer al procés i al seu viatge als EUA durant la presentació del seu darrer llibre. “No he llegit el llibre, però segurament Duran deu tenir menys lectors que electors, i per tant les seves opinions són molt respectables però tenen la importància que els electors i els lectors de Catalunya li han atorgat”, ha etzibat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia