Política

Municipal

L’alcalde de Bell-lloc perd la qüestió de confiança sobre els pressupostos

Denuncia una situació de “bloqueig” per part de l’oposició

El PDeCAT i el PP no presentaran moció de censura i els comptes quedaran aprovats d’aquí a un mes

L’alcalde de Bell-lloc d’Urgell, Carles Palau, no va superar aquest dijous a la nit la qüestió de confiança vinculada a l’aprovació dels pressupostos d’enguany que es va debatre en un ple extraordinari que tenia aquest punt com a únic de l’ordre del dia. Els cinc regidors del PDeCAT i un més del PP, que conformen els dos grups de l’oposició, hi van votar en contra argumentant, entre altres punts, que s’han sentit enganyats per l’actual equip de govern, format per cinc regidors de Bell-lloc es Mou.

Tots dos grups van titllar la convocatòria de representació teatral i van dir que era innecessària, assegurant que la llei permet que els comptes es puguin aprovar per junta de govern en tenir prorrogats del 2015 els comptes de l’any anterior. Un requisit que, com es va explicar després en la sessió, la justícia va anul·lar fa un any per considerar-lo inconstitucional.

L’alcalde, per la seva banda, va afirmar que el consistori viu actualment en una situació de “bloqueig”. “Se’ns obrien tres escenaris: negociar uns pressupostos, que en vista de l’actitud de l’oposició hem vist que no era possible; continuar amb els comptes prorrogats, que no s’adapten a la realitat d’aquest moment; i, com a darrera opció, la qüestió de confiança.”

Entretant, el portaveu del PDeCAT a l’Ajuntament de Bell-lloc, Ramon Cònsola, va recordar que l’equip de govern va guanyar les eleccions per 26 vots respecte a la seva formació i que, al seu dia, es va negar a compartir alcaldia. “És l’alcalde el que ha d’estar obert a la negociació i ha de fer l’oferta, no s’hi val a dir que per què no li fem una contraoferta”.

D’altra banda, el portaveu del PP, Antonio Rispa, va dir que l’alcalde no li mereix confiança. “Poden aprovar igualment els pressupostos, diuen que hi ha una sentència, però es poden aprovar igualment”, va remarcar, destacant que en cas que el seu vot fos necessari per tirar-los endavant ho haguessin fet “pel poble”.

Tot i no superar la qüestió de confiança, l’oposició va anunciar que no té previst presentar una moció de censura en el termini establert d’un mes, raó per la qual els pressupostos quedaran automàticament aprovats. Els comptes preveuen, entre altres coses, incrementar les inversions en el manteniment de camins.

LA DATA

22.06.17
En el ple de pressupostos
de Bell-lloc d’Urgell, l’oposició (sis regidors) va votar en contra dels comptes del 2017.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell