Política

Territori

Puigdemont es reuneix amb el Comitè per l’Autodeterminació de Catalunya Nord i Unitat Catalana

Els polítics nord-catalans van lliurar al president de la Generalitat un exemplar del projecte d’Estatut per a Catalunya Nord

Puigdemont va donar el seu acord de principi per participar en un col·loqui a Perpinyà sobre el tema “Estatuts polítics dels territoris a Europa”

El president de la Generalitat Carles Puigdemont es va reunir dimecres 2 d’agost a Girona amb els dirigents del partit nord-català Unitat Catalana Jaume Roure, Brice Lafontaine i Jaume Pol i el president del Comitè per l’Autodeterminació de Catalunya Nord Robert Casanovas.

Els polítics nord-catalans van lliurar al president de la Generalitat un exemplar del projecte d’Estatut per a Catalunya Nord que han elaborat aquestes dues formacions catalanistes implantades a les comarques de Catalunya sota administració francesa.

Per la seva part Puigdemont va donar el seu acord de principi, segons han declarat els presidents d’Unitat Catalana i el Comitè per l’Autodeterminació de Catalunya Nord, per participar en un col·loqui a Perpinyà sobre el tema “Estatuts polítics dels territoris a Europa” on serà present la reivindicació nord-catalana de tenir un estatut polític particular dins la república francesa.

Durant l’hora llarga que va durar l’encontre es va fer “un repàs complet de la situació política al nord i al sud de Catalunya” i es van evocar “les relacions entre França i Catalunya en ple procès independentista.”

Tenint en compte “el caràcter estratègic del territori de la Catalunya Nord” una missió d’informació “va ser confiada a Brice Lafontaine d’Unitat Catalana.”

Les dues formacions que s’han entrevistat amb Puigdemont havien presentat un recurs al Consell d’Estat francès per a fer canviar el nom de la macro-regió francesa Occitanie i afegir-hi a la denominació oficial el terma Pays Catalan, ja que la regió inclou les comarques catalanes del Rosselló, Conflent, Vallespir, Capcir i Alta Cerdanya. El Consell d’Estat de París va desestimar en recurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia