Política

manifestació antiterrorista

Crida a anar amb samarreta blava a la marxa de demà

Entitats i moviments socials fan un manifest per denunciar que “el govern espanyol i els reis promouen guerres”

Es preveu una manifestació contra el terrorisme multitudinària i sense discursos d’autoritats

Diversos col·lectius, entitats i moviments socials convoquen a anar amb samarreta blava demà a la manifestació contra el terrorisme i de solidaritat amb les víctimes dels atemptats del 17 i el 18 d’agost a Barcelona i Cambrils. Ahir ja van llançar a les xarxes socials la campanya #AnemDeBlau amb motius com ara la promoció de la pau, la convivència en la diversitat i “en contra del racisme i la hipocresia dels estats que fan un negoci de la guerra”. Les entitats preparen també un manifest en què acusen el govern espanyol i la monarquia de “promoure guerres”. El text insisteix també en el missatge que pràcticament cada dia es produeixen atemptats en diferents indrets del món i denuncia “la hipocresia” de governs com l’espanyol “que promouen guerres”.

La mobilització l’encapçalaran professionals d’emergències, de neteja dels carrers, sanitaris, cossos policials i veïns i comerciants de la Rambla amb una pancarta de “No tinc por”. Els promotors són el govern i l’Ajuntament de Barcelona, els quals han demanat la col·laboració al teixit social. Desenes de col·lectius es van posar a pensar i treballar dilluns la manera de fer-ho. Però ahir al vespre hi havia entitats que encara no havien confirmat si hi seran. Fins i tot hi ha la possibilitat que s’organitzi algun acte paral·lel.

Ahir a la nit va ser Felip VI qui hi va confirmar l’assistència. Tant la seva presència com la d’autoritats europees i Rajoy han fet que algunes entitats s’hagin plantejat situacions de boicot. La majoria, però, han acabat decidint ser-hi per fer sentir el seus missatges i denúncies. Lafede.cat (que aplega més d’un centenar d’ONG), SosRacisme, Casa Nostra Casa Vostra, la Taula del Tercer Sector, CONFAVC, Òmnium Cultural i l’ANC han fet crides a la participació. L’alcaldessa, Ada Colau, va avançar ahir que es preveu una mobilització “multitudinària” i que no hi haurà discursos d’autoritats. TV3 n’oferirà senyal institucional.

LA XIFRA

4
consells:
peus protegits, roba còmoda, seguir les indicacions de l’organització i identificar els nens amb polseres.

Renfe i TMB reforcen serveis per als manifestants

La companyia Renfe i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) reforçaran demà els seus serveis de transport per facilitar que la ciutadania pugui acudir a la manifestació de condemna dels atemptats terroristes. La mobilització està convocada a les sis de tarda a la part alta del passeig de Gràcia i tant el govern com l’Ajuntament preveuen que sigui multitudinària. Des de divendres –l’atemptat amb la furgoneta a la Rambla va ser dijous i el de Cambrils, divendres a la matinada–, moltes persones han anat fins al cèntric passeig de la Ciutat Comtal per fer-hi el seu particular homenatge a les víctimes.

Es recomana als assistents a la manifestació que facin servir el metro i que hi vagin amb antelació. A partir de les cinc de la tarda, es demana que s’evitin les estacions de Passeig de Gràcia i com a alternativa es proposen les de Verdaguer (L4 i L5), Girona (L4), Universitat (L1 i L2) i Urquinaona (L1 i L4).

Renfe anuncia la circulació de cinquanta trens addicionals entre les 2 i les 5 per entrar a Barcelona, i entre les 7 i les 10, per sortir-ne.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral destaca que l’índex d’atur és el més baix en 15 anys

riudellots de la selva
Guerra a Gaza

Desenes de milers de persones fugen de Rafah enmig de constants bombardejos

Barcelona
política

La JEC valida que RTVE emeti les entrevistes als candidats al Canal 24 hores

barcelona

Junts deixa el govern retraient el “menyspreu” de l’alcalde

MATADEPERA

Girona avalua les polítiques de cooperació per redactar un nou pla director

GIRONA
estat espanyol

El fiscal general descarta dimitir després de la reprovació del Senat

barcelona
política

ERC promet arribar al 2% en el pressupost de Cultura l’any vinent

barcelona

El PP demana el vot a qui estigui preocupat per l’ocupació i la inseguretat

GIRONA
rússia

Putin avisa que les forces estratègiques estan preparades “pel combat”

barcelona