Política

Procés sobiranista

A Celrà, ja ho tenen clar

La sala del teatre va ser el marc ahir d’una reunió en què el govern va aclarir dubtes sobre el referèndum als veïns

Es va constituir també una comissió popular per si la consulta no es pot fer

La sala del Teatre de Celrà va ser el marc ahir a la tarda d’una reunió oberta als veïns en què deu regidors de l’Ajuntament (dels grups de la CUP i iCelrà-ERC) van explicar els detalls de la votació de l’1 d’octubre i van respondre les preguntes dels assistents (un centenar llarg de persones). L’acte va començar amb una explicació dels procediments de constitució de les meses electorals, quins càrrecs formen part del control de la votació i preservació dels vots, qui té dret a ser interventor o apoderat, com es convocarà els que hauran de formar part de les meses..., un seguit d’aspectes tècnics i organitzatius que, de fet, el mateix alcalde, Dani Cornellà (CUP), va resumir amb una sola frase ja d’entrada: “Tot anirà com en unes eleccions normals.” Les circumstàncies, però, no són les habituals a causa dels entrebancs que l’Estat està intentant posar a la votació per decidir el futur polític de Catalunya. I, conscients d’això, els assistents van fer preguntes que en altres circumstàncies no haurien fet mai: “La persona que portarà totes les paperetes de Celrà fins a Girona un cop tancat el col·legi electoral, hi anirà sola?”, “Teniu previstos espais alternatius per votar per si no deixen obrir Can Ponac [el punt de votació]?”, “Com s’avisarà les persones que han d’estar a les meses si Correus retindrà tot el que tingui a veure amb el referèndum?”, “Teniu generadors per si tallen la llum?”... Algunes d’aquestes preguntes van fer somriure i riure els celranencs assistents a l’acte, però és evident que eren ben convenients vista la deriva que l’Estat ha pres i que Cornellà va qualificar de “surrealista”. El regidor d’iCelrà-ERC Gerard Fernàndez va ajudar l’alcalde a respondre les preguntes, que van ser contestades totes sense excepció. Tot i això, l’alcalde ja va avisar els assistents que s’estalviessin de preguntar on són les urnes i les paperetes. “És millor no saber-ho”, va concloure, i va instar els veïns a despreocupar-se d’aquests aspectes organitzatius i centrar-se a fer la seva feina: votar.

Una cosa sí que els va demanar, que s’apuntessin a la taula pel referèndum que s’ha creat. Una taula que s’activarà en el cas que el referèndum no es pugui dur a terme, i que tindrà per objectiu que sigui la ciutadania que decideixi quins són els passos que s’han de fer per respondre als impediments que l’Estat posi al lliure exercici del dret a vot. A mig acte, una representant de Celrà per la Independència va llegir un manifest dels partits i de diverses entitats del municipi per rebutjar “les actuacions dels òrgans de l’Estat dirigides a impedir el referèndum”, i per donar suport a l’alcalde i els regidors de la corporació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona