Política

sindicats

referèndum

CCOO exigeix “seguretat jurídica” per als funcionaris d’educació

CCOO ha fet públic un comunicat després que el fiscal ordeni als Mossos que interroguin als responsables dels centres designats com col·legis electorals de l’1-O

La Federació d’Educació de CCOO ha exigit al Govern de la Generalitat que vetlli per la “seguretat jurídica dels seus treballadors” i compleixi els compromisos adquirits en aquest sentit.

CCOO ha fet públic un comunicat després que el fiscal superior de Catalunya va ordenar als Mossos d’Esquadra que interroguin als responsables dels centres designats com col·legis electorals de l’1-O i els alertin que cedir locals és delicte.

El sindicat nega haver “parlat mai amb la fiscalia” i denuncia que la seva actuació “aprofundeix en la judicialització d’un conflicte polític”.

El sindicat rebutja que la fiscalia parli de “prevaricació, desobediència i malversació de cabals públics” i “amenaci amb penes de presó a directors i directores que només estan complint amb la seva obligació”.

A més, “exigeix al Govern de la Generalitat que compleixi l’obligació que té de vetllar per la seguretat jurídica dels seus treballadors i treballadores”.

“Igualment -afegeix-, exigeix que el Govern compleixi els compromisos adquirits a la Taula General de Negociació dels treballadors i treballadores de la Generalitat que es va dur a terme el passat 21 de setembre del 2017”.

En aquesta reunió, la Generalitat es va comprometre davant dels sindicats de la funció pública a que el referèndum convocat pel Govern, i suspès cautelarment pel Tribunal Constitucional, es durà a terme sense perjudicar als treballadors públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Les menors podran comprar la píndola de l’endemà sense recepta

barcelona
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona