Política

La manifestació unionista de demà demanarà “seny”

Societat Civil Catalana convoca la “majoria silenciosa” al carrer

L’entitat reclama diàleg i rebutja una mediació

Societat Civil Catalana (SCC) va fer ahir una crida a la Catalunya “silenciada” a mobilitzar-se demà per dir “prou” al procés independentista. La manifestació, que sota el lema Prou! Recuperem el seny, sortirà de la plaça d’Urquinaona a les 12 hores i finalitzarà a l’estació de França, està previst que sigui “la més gran de la història” organitzada per l’entitat unionista. El vicepresident de SCC, Álex Ramos, va lamentar que hi hagi catalans que “se senten exclosos a la seva terra” i els va qualificar d’una “majoria silenciosa” que ha estat “tapada i estigmatitzada”. Per això va demanar que surtin al carrer per “dir que estem units per la democràcia i el respecte a les institucions”.

Els dirigents de SCC van demanar al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que “torni a la legalitat” i deixi els “xantatges”. L’entitat va apel·lar al diàleg, però va negar la necessitat de mediació per resoldre la situació: “Aquí no hi ha conflicte. Hi ha uns senyors que no compleixen la democràcia i l’estat de dret.” Partits com ara el PP o Ciutadans s’han sumat a la manifestació. La presidenta de la comunitat i del PP de Madrid, Cristina Cifuentes; el líder del PPC, Xavier García Albiol; el president de Cs, Albert Rivera, i la líder de la formació taronja a Catalunya, Inés Arrimadas, ja han confirmat la seva assistència. També ho han fet més d’una vintena d’entitats com ara Concòrdia Cívica o Empresaris de Catalunya.

D’altra banda, el premi Nobel de Literatura Mario Vargas Llosa, la cineasta Isabel Coixet i l’expresident del Parlament Europeu Josep Borrell llegiran el manifest final.

Els organitzadors van defensar que se celebri una manifestació “cívica, pacífica i amb to constructiu”. Alhora, l’entitat va animar a dur banderes catalanes, espanyoles i europees per mostrar la “pluralitat” que representa Catalunya, però va advertir que no s’acceptaran símbols que no reflecteixin valors democràtics.

LA FRASE

El col·lectiu independentista hipermobilitzat no representa la majoria dels catalans
Álex Ramos
vicepresident de societat civil catalana

El PSC anima els seus militants a manifestar-se

El secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, va enviar ahir una carta a tots els militants socialistes en la qual els anima a “participar” en les manifestacions organitzades aquest cap de setmana “a favor de l’acord”. El moviment Parlem. Hablemos ha convocat avui la ciutadania davant de tots els ajuntaments espanyols per reclamar diàleg entre Catalunya i Espanya. Demanen assistir-hi amb roba i banderes de color blanc per fer que sigui una manifestació “apartidista”. I, demà, a la mobilització de Societat Civil Catalana (SCC). Illa va recordar en la carta que el PSC “com a organització, no les convoca”, però va considerar que “participar és ajudar per fer de pont i acostar els extrems”. De moment, el líder del PSC, Miquel Iceta; el segon tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el diputat Ferran Pedret han anunciat la seva presència a la iniciativa de Parlem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Presó per un dels cinc sospitosos de cometre narcoassalts

FIGUERES
Estats Units

Stormy Daniels insisteix que ha dit “la veritat” sobre Trump

Barcelona
Guerra a Gaza

Gallant adverteix “enemics i amics” que Israel aconseguirà els seus objectius

barcelona

Paneque (PSC): “Som l’únic partit amb programa específic per la demarcació”

GIRONA

Cañigueral destaca que l’índex d’atur és el més baix en 15 anys

riudellots de la selva
Guerra a Gaza

Desenes de milers de persones fugen de Rafah enmig de constants bombardejos

Barcelona
política

La JEC valida que RTVE emeti les entrevistes als candidats al Canal 24 hores

barcelona

Junts deixa el govern retraient el “menyspreu” de l’alcalde

MATADEPERA

Girona avalua les polítiques de cooperació per redactar un nou pla director

GIRONA