Política

Cuixart: “Sense la DUI no hi haurà mediació internacional”

El president d’Òmnium Cultural considera “clau” aplicar el referèndum, amb “les modulacions” que calgui

Sànchez (ANC) obre la porta a fer una declaració i “allargar la mà a obrir ponts de diàleg”

Fins que demà passat comparegui al Parlament el president del govern, Carles Puigdemont, no s’aclarirà una mica un dels pols del debat polític: com ha de ser l’impuls –o no– de la declaració unilateral d’independència (DUI) atenent els resultats del referèndum. El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ahir va ser clar: “Sabem que sense la mediació internacional la declaració d’independència tindria poc recorregut, però també sabem que sense la declaració no hi haurà cap mediació internacional”. En declaracions a Catalunya Ràdio va insistir a dir que ara l’independentisme està “més enfortit que mai” i “és clau donar sortida a la llei del referèndum, amb les modulacions que siguin necessàries”. Més tard, a RAC1, es va mostrar convençut que Puigdemont vol “donar compliment al mandat de l’1-O”.

També a RAC1, Jordi Sànchez, president de l’altra entitat sobiranista, l’ANC, va recordar que “la pilota està en un únic terreny de joc i una única direcció”, que és “la proclamació de la república”. Tenint en compte que “per primer cop” hi ha “requeriments de mediació sobre la taula”, va defensar que “una bona combinació seria fer una declaració i allargar la mà a l’Estat per obrir ponts de diàleg amb l’ajuda de la comunitat internacional”.

D’altra banda, el portaveu del PNB al Parlament basc, Joseba Egibar, va assenyalar que facilitar la celebració d’un referèndum sobre la independència a Catalunya és “la sortida democràtica que li queda, al govern espanyol”. En declaracions a Radio Euskadi recollides per Europa Press, va assegurar que l’Estat espanyol “no solament ha perdut el referèndum, sinó que ha perdut les formes, la credibilitat i la legitimitat”.

LA FRASE

Els resultats oficials ja no deixen cap més camí que no sigui la proclamació de la república
Jordi Sànchez
president de l’anc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia