Política

Setge al procés sobiranista

La cúpula dels Mossos analitza amb els serveis jurídics el cessament del major Trapero

Trapero ha demanat als agents que mantinguin “lleialtat i comprensió” cap a les decisions dels comandaments que el rellevaran

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica de matinada les mesures d’aplicació de l’article 155 de la Constitució avalades pel Senat

Trapero està investigat per l’Audiència Nacional com a responsable d’un suposat delicte de sedició per l’actuació del seu cos els dies 20 i 21 de setembre

El govern espanyol ha publicat aquest dissabte de matinada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) el cessament de Josep Lluís Trapero com a Major dels Mossos d’Esquadra. Ho fa en el marc de les mesures d’aplicació de l’article 155 de la Constitució avalades pel Senat que li permeten designar els òrgans i autoritats encarregats de donar compliment a les iniciatives dirigides pel govern espanyol a l’administració catalana.

El fins avui major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha acatat el seu cessament per part del Govern i ha demanat als agents de la policia catalana que mantinguin la “lleialtat i comprensió” envers les decisions dels comandaments que el rellevaran.

A través d’una carta dirigida als agents del cos, Trapero afirma que per a ell avui no és un “dia fàcil” perquè li han comunicat el seu cessament com major, si bé subratlla “l’honor immens” que li ha suposat estar al capdavant dels Mossos i reivindica que la policia catalana és una organització “professional, moderna i eficaç, amb una ambició constant per sobresortir en tot el que fa”.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ja va anunciar aquest divendres el cessament del secretari de l’Interior, César Puig, i del director general dels Mossos, Pere Soler. Trapero està investigat per l’Audiència Nacional com a responsable d’un suposat delicte de sedició per l’actuació del seu cos durant les protestes dels dies 20 i 21 de setembre contra les detencions de càrrecs de la Generalitat en l’operació ‘Anubis’ per aturar l’1-O.

La jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela li ha imposat com a mesures cautelars el lliurament del passaport, la prohibició de sortir de l’Estat espanyol i l’obligació de presentar-se cada quinze dies al jutjat.

Cinc hores després de fer-se pública el cessament de Trapero, els Mossos d’Esquadra han volgut llançar un missatge de tranquil·litat. “Protegir i garantir la seguretat de les persones és la nostra prioritat. Continuem treballant amb normalitat”, ha piulat la policia catalana al seu compte oficial de Twitter a les 10.30 hores d’aquest dissabte.

D’altra banda, La cúpula dels Mossos d’Esquadra està analitzant amb els seus serveis jurídics el contingut de l’ordre de cessament de Josep Lluís Trapero com a major del cos, publicat aquest dissabte de matinada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), per saber exactament com han d’actuar a partir d’ara. Un dels dubtes que estan tractant, per exemple, seria quin càrrec ha d’assumir Trapero ara o bé si aquest cessament significa fins i tot que queda apartat del cos de forma provisional mentre dura la investigació de l’Audiència Nacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia