Política

Política

Buch plega com a alcalde de Premià de Mar i deixa l’ACM

El polític defensa que ha tancat un cicle i que anar a la llista de Junts per Catalunya és una decisió posterior

“Sempre he defensat que l’ideal serien dos mandats de cinc anys per als alcaldes i he de complir amb l’exemple.” Miquel Buch (Premià de Mar, 1975) oficialitzarà el dia 13 de desembre, en el ple on es porta a aprovació el pressupost del 2018, la seva renúncia al capdavant del govern del municipi maresmenc i “a mitjan o a final de gener” farà el mateix com a president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) que dirigeix des del 2011. El polític del PDeCAT assegura que la decisió respon “a un final de cicle” i que no hi té res a veure la seva incorporació com a número 22 a llista per Barcelona del president Puigdemont, Junts per Catalunya. “Al febrer vaig complir deu anys com a alcalde i ja vaig comunicar al meu cercle més íntim que havia arribat el moment de marxar”, comenta Buch, que precisa que va frenar el gest fins a la celebració de l’1-O i que precisament la decisió de mantenir el càrrec fins després del referèndum li ha comportat una querella per desobediència de la fiscalia.

Buch es mostra satisfet del seu pas per l’alcaldia, “que m’ha ensenyat molt a escoltar i a servir el ciutadà” i reivindica la feina feta al capdavant de l’ACM, “que ara ja té com a associats 930 dels 948 municipis catalans” i que “ha fet sentir la seva veu en un moment clau del futur de Catalunya”. “L’ACM ja no és tant una eina de militància com un instrument vàlid de servei per als municipis”, insisteix. La marxa de Buch de l’Ajuntament no comportarà un relleu fàcil al capdavant del consistori de Premià de Mar. El PDeCAT i el PSC governen en minoria i, malgrat que l’encara alcalde considera que la seva mà dreta, Miquel Àngel Méndez (PDeCAT), és el candidat idoni per ocupar el càrrec que deixa vacant, caldrà buscar nous suports fora de l’equip de govern.

En el balanç que Miquel Buch fa de l’alcaldia, la part positiva se l’enduen “les millores aconseguides en infraestructures i serveis” i la llista negra l’encapçala l’explosió de gas en un pis de la Gran Via de Premià, on van morir dues persones i que va afectar desenes de famílies. “Ha estat una experiència intensa, perquè el servei públic és una de les millors feines que hi ha”, assenyala convençut, i manté que el seu pas a primera línia de la política local “ja té punt final”.

Candidat a diputat

“M’ho van proposar amb una trucada i vaig tenir poques hores per decidir-me. Tampoc no em va costar gaire.” Miquel Buch fa gala del seu optimisme i defensa que l’opció de Junts per Catalunya “garanteix la legitimitat i el retorn del govern escollit democràticament a les urnes”.

Defensor de la llista unitària, confia que la resta de formacions sobiranistes “sumarem per un projecte comú”. Preveu una campanya intensa “d’unes eleccions que no s’han de considerar normals per molt que ho vulguin vendre així”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Orient Mitjà

L’emir de Kuwait dissol el Parlament i suspèn clàusules constitucionals

Barcelona

Cañigueral (ERC): “Ni un vot al PSC més espanyolista ni al Junts de les retallades”

SALT
política

Aragonès demana el vot per no posar “en risc” tots els avenços del seu govern

tarragona
política

Una última crida als indecisos tanca una campanya esvalotada

barcelona
Alemanya

Creix la tensió en la protesta contra l’ampliació de la ‘gigafactoria’ de Tesla

Barcelona
Política

Mor Pili Hernández, exregidora de Torredembarra

Paneque (PSC) demana el vot per iniciar una nova etapa a Catalunya

LLORET DE MAR
SOCIETAT

La JE avisa que els acampats de la UB no poden fer propaganda el 12-M

BARCELONA
índia

L’oposició índia celebra com un triomf la llibertat sota fiança d’un líder detingut

barcelona