Política

Israel espera que deu països canviïn l’ambaixada

Després que Guatemala anunciés el trasllat a Jerusalem de la legació, Hondures podria ser el següent

Després que Guatemala anunciés dilluns que traslladarà l’ambaixada a Jerusalem, el govern israelià va anunciar que manté converses amb almenys deu països perquè, potencialment, facin el mateix. Israel tanca el 2017 amb un gran èxit diplomàtic després que el president nord-americà, Donald Trump, ratifiqués Jerusalem com a capital de l’Estat, en contra del consens internacional, en un any centrat en les investigacions per corrupció al primer ministre, Benjamin Netanyahu, i amb disturbis durant l’anomenada crisi d’Al-Aqsa.

La viceministra d’Afers Estrangers israeliana, Tzipi Hotovely, va assegurar en una entrevista que molt probablement deu països acceptarien seguir l’exemple dels EUA i Guatemala, tot i que va declinar revelar de quins països es tracta. Hores més tard l’informatiu Canal 10 va explicar que probablement el següent país a anunciar el trasllat de l’ambaixada seria Hondures. Hotovely també va explicar que les converses que mantenen se centren en el reconeixement de Jerusalem i no pas en el trasllat immediat de les legacions diplomàtiques.

Juntament amb Guatemala, Hondures va ser un dels nou països que van votar amb els Estats Units la setmana passada a l’Assemblea General de l’Organització de les Nacions Unides en una resolució no vinculant que denunciava la declaració de Trump i que va ser aprovada per majoria; per tant, l’ONU va declarar l’acció dels EUA “nul·la i buida”.

En contra de la resolució i a favor dels Estats Units hi van votar, a més de Guatemala i Hondures, les illes Marshall, Micronèsia, Nauru, Palau i Togo. Segons la plataforma de notícies Walla, representants polítics de Romania i Eslovènia també han donat suport al reconeixement del mandatari nord-americà.

El govern jordà va considerar la decisió de Guatemala una violació flagrant de la legislació internacional i de les resolucions rellevants de l’ONU. El papa va tornar a instar a una coexistència pacífica de palestins i israelians dins d’unes fronteres reconegudes internacionalment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona
escòcia

Yousaf dimiteix com a primer ministre escocès i accentua la crisi de l’SNP

barcelona
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona