Política

parlament

Cs obre foc contra Podem al Parlament mirant a Espanya

Arrimadas carrega contra Domènech assegurant que Catalunya en Comú s’ha posat al servei dels independentistes

Ciutadans i el PSC s’oposen a una elecció de Puigdemont des de Brussel·les

Si no pots governar Catalunya, almenys que no quedis en l’intent de poder governar Espanya. Aquesta és la màxima que ha començat a aplicar Ciutadans en l’inici de la singladura de la nova legislatura al Parlament i que es concreta en la intenció de continuar creixent a Espanya a costa d’esprémer el missatge antiindependentista i projectar-lo contra Podem amb l’objectiu d’esgarrapar vots entre els seguidors de Pablo Iglesias.

A això es va dedicar fonamentalment ahir Inés Arrimadas en la primera compareixença pública després de les eleccions del 21 de desembre quan va proclamar: “Podem, sempre, sempre, sempre es posa al costat dels partits independentistes.” La líder de Ciutadans va fer aquesta afirmació en explicar que no hi va haver cap possibilitat d’acord en la reunió de dimarts entre els representants del seu grup i els d’En Comú Podem per explorar si aquests donarien suport a la candidatura de José María Espejo Saavedra a la presidència de la mesa del Parlament. La mateixa Arrimadas va reconèixer que era una opció difícil i que, amb el seu no, els comuns més que tancar una porta a la possibilitat que un diputat espanyolista presideixi el Parlament van tancar una “porteta”, conscient que el seu triomf en vots i escons en les eleccions no dona per a gaire més que intentar-ho tot i no aconseguir gaire res. Però, tot i que la realitat és que els escons independentistes sumen més que la suma de tots els que podrien arribar sumant a l’altre costat, Arrimadas no va perdre l’ocasió per tornar a responsabilitzar Pablo Iglesias del fracàs col·lectiu dels “constitucionalistes” vinculant una i altra vegada “Podem” amb una estratègia de suport a l’independentisme.

En la seva compareixença, la líder de Cs també va aprofitar per criticar durament la possibilitat que Carles Puigdemont pugui ser investit des de Bèlgica, segons es desprèn de l’acord al qual han arribat Junts per Catalunya i Esquerra Republicana. “El reglament del Parlament no es discuteix menjant musclos a Brussel·les”, va sentenciar Arrimadas.

La mateixa valoració negativa de Ciutadans, la va fer ahir el PSC a través del seu secretari d’organització, Salvador Illa, que va deixar clar que “Catalunya no mereix un president per Skype” –la mateixa expressió que va utilitzar Arrimadas– i que s’oposaran a aquesta eventualitat. Illa va advertir que segona la interpretació que fa el PSC “el reglament del Parlament no permet” elegir un president de la Generalitat que no estigui present en el debat d’investidura.

Illa va advertir que el PSC no només s’oposarà de paraula al fet que Puigdemont sigui investit des de Brussel·les, sinó que plantarà batalla legal. “El PSC actuarà amb tots els mitjans que sigui possible per articular una oposició”, va dir el portaveu socialista.

Illa i Arrimadas també van coincidir a valorar negativament la figura d’Artur Mas després que aquest anunciés que abandona la presidència del PDeCAT.

LES FRASES

Tenir un president per Skype suposa continuar denigrant el Parlament
Inés Arrimadas
Cap de llista de ciutadans
Catalunya no mereix tenir un president per Skype i des del PSC ens hi oposarem
Salvador Illa
secretari d’organització del psc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona