Política

parlament

Arrimadas: “Puigdemont pot anar a Eurodisney a que el facin rei o príncep”

La líder de Cs rebutja fórmules que no es facin “segons la normativa, amb el reglament a la mà i complint les resolucions judicials”

La presidenta del grup parlamentari de Cs, Inés Arrimadas, ha ironitzat aquest dimecres sobre les propostes que s’han fet públiques i que situarien el candidat de JxCat, Carles Puigdemont, sent declarat president del Consell de la República a Bèlgica i compaginar la fórmula amb una investidura al Parlament. Per a la líder de Ciutadans, de fet, només són vàlides fórmules que es portin a terme “segons la normativa, amb el reglament a la mà i complint les resolucions judicials”. “Si Puigdemont vol anar a Brussel·les o a Eurodisney amb els seus a que li diguin que és president, príncep o rei, perfecte. Però al món real el president serà investit al Parlament i d’acord amb la llei. Al mon real, si no compleix amb la normativa no podrà ser president”, ha sentenciat en ser preguntada en roda de premsa després de visitar la Fundació Catalonia.

I és que Arrimadas creu que el Parlament no pot començar a buscar mètodes per a la investidura que malmetin la institució o la posin contra les cordes judicials. “No posarem el Parlament al servei d’un fugit de la justícia, que ni tan sols ve per donar la cara”, ha dit.

D’altra banda, preguntada pels àudios que s’han fet públics on s’escolta Oriol Junqueras i Jordi Sánchez davant el jutge, la líder de Cs ha preferit no entrar a valorar el seu contingut i recordar simplement que estan empresonats per “incomplir la llei”. “Respectem les investigacions judicials. Però nosaltres portàvem mesos advertint el Govern que l’1-O era il·legal, que no es podien utilitzar diners públics ni dades dels ciutadans, i tant el Govern com les entitats es van saltar la llei a la torera”, ha comentat.

La prohibició dels indults

Per últim, Arrimadas no s’ha tancat a avalar la proposta del PP de prohibir per llei que es pugui indultar els condemnats per sedició i rebel·lió, delictes que s’atribueixen ara als independentistes. “Nosaltres, Cs, no farem mai us de l’indult ni per a casos de corrupció ni per a delictes tan greus. Si el bipartidisme necessita posar-ho per escrit per evitar la seva temptació de fer-ho, perfecte, no tenim cap problema. Però el problema de fons és que el bipartidisme ha abusat de la figura de l’indult per afavorir corruptes seus o dels seus socis”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia