Política

Setge al procés sobiranista

Un patrocini groc aixeca polseguera a Santa Coloma

Catgas acusa el PSC de voler prohibir una publicitat en un camp de futbol sala per la connotació política del groc

El color groc torna a estar en el centre de la polèmica. El gerent de Catgas Energia, l’empresa que patrocina l’equip de futbol sala de Santa Coloma de Gramenet, Pere Gran, assegura que el regidor d’Esports, el socialista Dani Salgado, pretenia prohibir la publicitat que l’empresa de subministrament d’energia instal·la al cercle central de la pista on es disputen els partits “pel fet de ser groga”, amb les connotacions polítiques que comporta.

“Em va arribar a dir que el groc estava prohibit”, assegura Gran, una acusació que tant Salgado com el consistori colomenc, a través d’un comunicat, es van afanyar a desmentir. Segons l’Ajuntament, l’únic que s’ha exigit a Catgas és que la publicitat del cercle central no tapi el logotip de la ciutat, tenint en compte que es tracta d’un pavelló municipal i que alguns dels partits de l’equip, que milita a la primera divisió, són retransmesos per televisió. Pere Gran, però, contraataca assegurant: “Aquesta és l’excusa que s’han inventat ara, ja que no tinc cap problema que es vegi el nom de la ciutat.”

Ahir, el president del club de futbol, Vicenç García, va rebre una carta signada pel tinent d’alcalde d’Esports, Diego Arroyo, on es recorda que l’Ajuntament “no té cap inconvenient amb el color de la publicitat” i que “ni posa ni posarà cap impediment” en l’elecció del groc, però insisteix que o bé la publicitat incorpora el nom o l’escut de la ciutat, o s’haurà de col·locar en qualsevol altre indret del pavelló.

El gerent de Catgas Energia argumenta que darrere l’elecció del groc “només hi ha la voluntat d’optar per un color vistós perquè tingui més impacte”, però no amaga la seva posició respecte al conflicte que es viu entre Catalunya i el govern estatal: “Condemno l’empresonament d’aquestes persones.”

El patrocini del club de futbol sala expira aquest any i a hores d’ara no se sap si es renovarà, tot i que Pere Gran avança que “dependrà d’alguns factors que encara s’han de negociar i que no tenen res a veure amb l’apartat econòmic”. Ell vol, per exemple, que la roba sigui groga.

El club se’n desmarca

El Futbol Sala García, el club colomenc que patrocina Catgas, va emetre ahir un comunicat en què lamenta la polèmica generada envers una resposta que encara no s’havia produït (en relació amb la negociació que les diferents parts porten a terme sobre la ubicació de la publicitat estàtica al pavelló) atès que “està perjudicant notablement la imatge de l’entitat”. El club es compromet a respectar la posició de l’Ajuntament i, en relació amb les declaracions del gerent de Catgas Energia, l’entitat deixa clar que “les decisions sobre el present i el futur de Futbol Sala García només depenen del president i de la seva junta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia