Política

Setge al procés sobiranista

La jutge Lamela deixa Trapero en llibertat sense fiança

La jutge de l’Audiencia Nacional espanyola rebutja la petició de la Fiscalia d’imposar una fiança de 50.000 euros al major dels Mossos

Després de l’excap de la policia catalana declara com a testimoni el seu successor, el comissari Ferran López

La jutge Carmen Lamela ha decidit deixar en llibertat sense fiança el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero. L’excap de la policia catalana ha declarat durant més de dues hores a l’Audiencia Nacional espanyola sobre la seva actuació durant l’1-O.

Lamela ha rebutjat així la petició que li havia fet la Fiscalia, que després d’escoltar l’excap de la policia catalana ha demanat la llibertat però amb la imposició d’una fiança de 50.000 euros. La magistrada considera innecessària aquesta mesura cautelar i es limita a mantenir les que ja li va imposar en l’anterior compareixença, és a dir, compareixences quinzenals, retirada del passaport, prohibició de sortir d’Espanya i fixació de domicili i telèfon.

Declaració de Ferran López

Després de Trapero ha comparegut davant la jutge el seu successor al capdavant del cos, el comissari en cap dels Mossos, Ferran López, que ha arribat a dos quarts d’onze del matí a l’Audiència Nacional per declarar en qualitat de testimoni.

Trapero diu que va advertir el govern que els Mossos no acompanyarien el procés

Segons fonts de la defensa citades per l’ACN, el major Trapero ha relatat a Carmen Lamela les dues reunions que va mantenir amb el president de la Generalitat Carles Puigdemont, i amb el conseller d’Interior empresonat, Joaquim Forn, abans de l’1-O sobre el desenvolupament de la jornada de votacions.

Segons les fonts, en aquestes reunions va explicar que els Mossos no acompanyarien el projecte independentista ni una ruptura adduint a la neutralitat política del cos. També va mostrar la preocupació dels comandaments del cos pels problemes de seguretat que es podien produir durant la jornada del referèndum i va expressar que estaven “incòmodes” amb algunes declaracions públiques que s’estaven fent des del govern sobre el paper de la policia catalana.

Fonts de la Fiscalia han apuntat que en la seva declaració Trapero ha responsabilitzat la cúpula política del govern català de l’1-O.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia