Política

Urkullu demana diàleg i rebutja la interpretació del delicte de rebel·lió

El lehendakari critica un cop més la judicialització del conflicte que enfronta Catalunya i l’Estat espanyol

El lehendakari, Iñigo Urkullu, ha rebutjat la interpretació que s’està fent del delicte de rebel·lió i ha reclamat “diàleg i voluntat d’acord” per solucionar la crisi catalana i ha mostrat el seu rebuig a la interpretació que s’està fent de delicte de rebel·lió per encausar el govern català i els Jordis. A través de les xarxes socials, el lehendakari ha cridat a efectuar una “reflexió serena i profunda sobre la situació a Catalunya i a l’Estat espanyol”, cosa que segons el seu parer no ha estat possible “des de fa molts mesos” pel “context de política absolutament judicialitzada i amb una extrema confusió de procediments lleis i reglaments”.

Hores després de la detenció del president de la Generalitat, carles Puigdemont, Urkullu ha retirat la seva aposta per “la política com a eina per solucionar problemes” i ha subratllat que aquesta és l’”única via de solució” a Catalunya.

Urkullu ha afirmat a més que causa “estupor” i “humiliació” la interpretació que s’està fent del delicte de rebel·lió en el cas de persones amb “responsabilitat política, social i institucional a Catalunya”.

El lehendakari ha expressat la seva “preocupació per la desaparició de l’exercici de la política en el seu sentit més positiu”, encara que ha confiat que “la societat catalana sabrà afrontar amb esperit constructiu aquesta situació tan complexa”, de la qual la resta d’actors polítics i institucionals de l’Estat no han de ser “aliens”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]