Política

L’Estat seguirà amb la vigilància mensual de les despeses i el control de l’endeutament

La Generalitat podrà tornar a disposar dels diners de la bestreta, que el Ministeri d’Hisenda ha gestionat durant vuit mesos per pagar els serveis bàsics

El govern espanyol ha decidit aixecar el gruix de la intervenció econòmica sobre la Generalitat, si bé manté els controls mensuals sobre totes les factures per certificar que no es gasten a finalitats que estiguin fora de la Constitució i seguirà supervisant les noves operacions d’endeutament. Es torna a la situació de control que l’executiu de Mariano Rajoy va imposar a partir del novembre del 2015, tal com han acordat el president espanyol i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i han confirmat fonts del Ministeri d’Hisenda. Així, després de vuit mesos, la Generalitat podrà tornar a disposar dels diners de la bestreta del finançament. Des del setembre de l’any passat, el Ministeri d’Hisenda retenia aquests diners per pagar directament els serveis bàsics com la sanitat o l’educació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia