Política

Cs reclama a Torra “passes” per “acabar amb l’evident fractura social” a Catalunya “que han causat els separatistes”

La diputada Sonia Sierra qüestiona “quines lletres de la hipoteca” té Sánchez pendents de pagar “amb els separatistes”

Ciutadans (Cs) reclama al president de la Generalitat, Quim Torra, “passes” decisives per acabar amb “l’evident fractura social” que hi ha a Catalunya i que apunta que “han causat els separatistes”. La diputada al Parlament, Sonia Sierra, troba “increïble” que encara hi hagi gent que negui aquesta fractura, després que una delegació de la formació taronja -encapçalada per la líder de Cs i cap de la oposició, Inés Arrimadas-, rebés una forta escridassada dissabte a Vic, després que el partit no tingués el permís de l’Ajuntament per fer un acte polític, amb l’argument que no s’estava en període electoral. En roda de premsa, Sierra també ha mostrat la seva desconfiança sobre les condicions que ha d’acomplir ara el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb les forces independentistes que li van donar suport en el ple de moció de censura. “Quines lletres de la hipoteca falten per pagar?”, ha reblat Sierra.

La diputada de Cs al Parlament de Catalunya ha parlat de la recuperació de les finances del Govern després del 155 o de la possibilitat que hi hagi un acostament dels presos polítics com a factors que desperten les sospites sobre les exigències dels independentistes al nou president del govern espanyol. Per contra, Sierra dona la raó al nou ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, per les seves declaracions on assenyalava que Catalunya està en l’abisme de l’enfrontament civil.

A tall d’exemple, ha citat la forta escridassada que una delegació de Cs – amb Arrimadas, Carrizosa i de Páramo al capdavant-, van rebre dissabte a Vic, on una cinquantena de persones els van rebre amb expressions com ’Fora feixiste’, ’Els carrers seran sempre nostres’, o ’1 d’octubre, ni oblit ni perdó!’. Un fet que s’afegeix al fet que l’Ajuntament no autoritzés a Cs fer un acte polític al municipi. Tot plegat, en la mateixa setmana que Societat Civil Catalana (SCC) es veiés obligada a anul·lar un acte a la UB per la pressió dels CDR. “Hi ha fractura social i això no es pot negar”, ha reblat Sierra.

Ciutadans ha mostrat la seva disposició a “dialogar” amb qui faci falta, però veu difícil fer-ho amb un president que “diu que Espanya és una dictadura” o que penja del balcó del Palau de la Generalitat una pancarta amb un llaç groc “que exclou una bona part dels catalans que no comparteixen les seves idees”, ha indicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump lidera les enquestes amb Biden tocat per Gaza

barcelona
POLÍTICA

L’ANC reclama a l’independentisme bloquejar el possible govern d’Illa

barcelona
política

Parlon: “El PSC no donarà suport a una investidura de Puigdemont”

barcelona
política

Aragonès deixa la primera línia política

barcelona
política

Puigdemont també presentarà candidatura a la presidència

Argelers de la Marenda

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona