Política

Pilar Aliu serà la cap de llista del PDeCAT a Llagostera

És regidora des de fa set anys

Porta les àrees de Salut, Igualtat i Serveis

Rellevarà com a alcaldable Santamaria

La secció local del PDeCAT de Llagostera ha escollit per unanimitat Pilar Aliu per encapçalar la llista del partit amb vista a les eleccions municipals del 2019. La seva candidatura va rebre un ampli suport, ja que va recollir el triple d’avals necessaris per presentar-se al procés de primàries. Des del 2011, Aliu és regidora a l’Ajuntament, on porta les àrees de Salut, Igualtat i Serveis. Dins d’aquests àmbits s’ocupa, entre altres, de la brigada municipal, del mobiliari urbà, del manteniment de parcs i jardins i de l’enllumenat. Ara ha assumit el repte de rellevar com a alcaldable del PDeCAT Fermí Santamaria, després que ell anunciés enguany la decisió de no presentar-se a la reelecció al capdavant del consistori. Per Aliu, “és un orgull” que els companys li hagin fet confiança per liderar la formació. Hi afegeix que Santamaria és un referent com a alcalde i espera continuar amb els mateixos valors i maneres de fer a la corporació municipal: “És un alcalde molt proper, que sempre escolta a tothom. Ens ha ensenyat aquesta forma de fer a tot l’equip de govern. És a dir, donar totes les facilitats per atendre les persones i trobar solucions, en la mesura del possible.”

El batlle de Llagostera, Fermí Santamaria (Tarifa, 1954), és un dels referents de la política local a les comarques gironines. A l’abril va fer públic que no es presentaria a la reelecció un cop acabés aquest tercer mandat com a alcalde. Va aconseguir l’alcaldia de Llagostera el 2007, i la va revalidar el 2011 amb majoria absoluta (va obtenir onze regidors) i el 2015, amb majoria absoluta de nou.

Santamaria agraeix a Aliu el seu compromís amb el poble i amb el país, i hi afegeix que té tot el seu suport. Aliu és nascuda a Llagostera i té actualment 49 anys. Ha cursat estudis de formació professional d’administratiu a La Salle Cassà i cursos de comptabilitat i d’atenció sociosanitària. Va treballar durant 25 anys com a administrativa en diverses empreses del sector de la construcció. Des del 2007 és simpatitzant de CiU, i és militant de CDC (ara PDeCAT) des del 2011.

LA FRASE

És un repte i un orgull que el partit m’hagi fet confiança per liderar la formació
Pilar Aliu
regidora i candidata del pdecat en els comicis de l’any vinent

LA DATA

2011
Any en què Aliu va començar a ser militant del PDeCAT. La seva candidatura és l’única que s’ha presentat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
índia

Modi lidera el recompte de vots de les eleccions a l’Índia, però per un estret marge

barcelona
política

Llach alerta d’una “desnacionalització” de Catalunya si governa Illa

barcelona
anàlisi

Espectacles de falta de legitimitat

PROFESSOR AGREGAT DEL DEPARTAMENT D’HISTÒRIA MODERNA I CONTEMPORÀNIA DE LA UAB
Joan Manel Cadenas
Cap de l’oposició de Sant Julià de Ramis (Junts)

“L’alcalde és molt llest, però falta política en majúscules”

Sant Julià de Ramis

Cinc anys de turbulències

Brussel·les

Ucraïna i l’horitzó europeu

Barcelona
Xavier Prats-Monné
Analista polític expert en la UE

“L’extrema dreta no està unida sobre Rússia”

Barcelona
POLÍTICA

L’alcalde de Sant Julià, disposat a ser el cap de llista d’ERC a Girona

girona / Sant julià de ramis
guerra a gaza

Biden li diu a Qatar que Israel està llest per a seguir amb la proposta de treva

barcelona