Política

ERC s’avé a aprovar els comptes de Blanes a canvi de reforçar els ajuts socials

L’Ajuntament concedirà bonificacions als amos que cedeixin el seu habitatge per a casos d’emergència

Després de dos intents fallits, el PSC confia que s’aprovin

El PSC, a l’equip de govern, i ERC, a l’oposició, van signar ahir un document per desencallar l’aprovació del pressupost de l’Ajuntament de Blanes per al 2018 (53,2 milions d’euros), que encara està pendent. Els republicans (dos regidors) s’han avingut a aprovar els comptes del PSC (quatre regidors de 21) a canvi de reforçar els ajuts socials, indica el portaveu republicà, Àngel Canosa.

Amb els sis regidors esmentats i el teòric suport de CiU (quatre edils) i del PP (un), l’aliat extern del PSC, els comptes haurien de ser aprovats. Aquesta és la previsió de l’equip de govern, que ha convocat un ple extraordinari per a dimecres al vespre (a les 19.30 h). Els dos intents anteriors –26 d’abril i 31 de maig– van ser fallits.

Pressió als tenidors

ERC va fer públic un document ahir a la tarda amb els detalls de l’acord. Entre la vintena de punts, cal destacar la bonificació de fins al 100% de l’impost de béns immobles (IBI) als amos si cedeixen una residència buida a la borsa local d’habitatge. A més, els republicans informen que l’Ajuntament iniciarà els tràmits per sancionar “bancs i altres tenidors si tenen pisos buits”.

A més, si un propietari cedeix habitatges per a lloguer social durant cinc anys quedarà exempt de pagar taxes si fa “obres de millora o de conservació”.

L’acord inclou que es destinaran 200.000 euros als pressupostos participatius, que no havien tingut gaire impuls. Els dos grups convidaran la CUP a promoure-ho i presidir la comissió de transparència, que Canosa considera que té camí per recórrer.

LA DATA

20.06.18
serà
el dia que es farà el ple extraordinari dels comptes de Blanes. En principi, el PSC hauria de tenir prou suports.

LA XIFRA

200.000
euros
es destinaran als comptes participatius de Blanes aquest any, segons l’acord subscrit entre el PSC i ERC.

Tres pisos per a emergència al vell Carl Faust

ERC i el PSC també han pactat que tres pisos del vell edifici dels mestres de l’escola Carl Faust es destinin a casos d’emergència. “Ara no n’hi ha cap”, diu el portaveu d’ERC, Àngel Canosa. Aquests tres pisos haurien d’estar “enllestits” l’1 de desembre. Al bloc del vell Carl Faust hi havien viscut docents del centre escolar. Els altres pisos del bloc haurien d’estar disponibles per a veïns necessitats abans de l’1 d’abril del 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia