Política

Torra deixa en l’aire l’assistència als Jocs del Mediterrani i demana “una reflexió” al rei espanyol sobre el seu discurs del 3-O

Artadi espera “un gest” de la corona espanyola i avisa que el govern no impedirà manifestacions de rebuig a la presència de Felip VI a Catalunya si s’hi produeixen

El govern encara no té decidit si el president de la Generalitat, Quim Torra, assistirà o no a la inauguració dels Jocs del Mediterrani a Tarragona, que comptaran amb la presència del rei d’Espanya, Felip VI, i del president espanyol, Pedro Sánchez. Si més no així ho ha explicat la portaveu Elsa Artadi, que ha deixat en l’aire aquest punt de l’agenda de Torra a l’espera de veure si hi ha “un gest” del monarca que suposi l’evidència que Felip VI ha virat el seu plantejament expressat en el discurs que va fer el 3 d’octubre.

Tot i no condicionar directament la presència de Torra a Tarragona a aquest “gir” del rei espanyol, Artadi sí ha reconegut que “tot ajudaria” i ha demanat a la corona “una reflexió” sobre “l’empara” que diu que va fer de la violència de l’1-O.

“El rei d’Espanya va prendre partit i va validar la violència contra els ciutadans de Catalunya”, ha lamentat, tot afegint que ara hauria de modificar aquest posicionament i “fer-lo públic” per intentar reconduir les relacions entre la monarquia espanyola i la Generalitat.

De la mateixa manera, davant la imminent visita de Felip VI a diversos punts de Catalunya, Artadi ha avisat que el govern no impedirà manifestacions de rebuig a la seva presència si s’hi produeixen. “La gent té dret a manifestar-se i expressar-se. A aquestes alçades no es pot silenciar l’opinió de la ciutadania”, ha afirmat.

I ha afegit: “El 60% dels catalans valora la monarquia amb un zero. La mitjana és un dos. No és una qüestió d’independentistes. Haurien de fer una reflexió sobre la seva institució”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral: “Triem entre qui aposta per retallades i els que apostem per invertir”

OLOT

Vergés crida a votar “l’única llista independentista que pot guanyar les eleccions”

GIRONA
estats units

El jutge no accepta anul·lar el judici a Trump pel testimoniatge de l’actriu porno

barcelona
Guerra a Gaza

Reprenen al Caire les converses per una treva entre Israel i Hamàs

Barcelona

La CUP incorpora deu propostes d’entitats sobre mobilitat a la regió de Girona

GIRONA
Guerra a Gaza

Mor una ostatge ferida en un bombardeig israelià

Barcelona
memòria

Protesta contra la restricció del dret de manifestació de la Junta electoral

barcelona
guerra a Gaza

La presa del pas de Rafah talla l’entrada d’ajuda a la Franja

Barcelona

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA