Política

Junqueras apel·la a la “fraternitat” i demana evitar l’“odi irracional” de cara al judici de l’1-O

El president d’ERC acusa Cs de “provocar tensió entorn a elements emocionals” com els símbols

El líder republicà critica que “alguns independentistes” insultin “crònicament” persones que demanen una solució política

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha fet una crida a la “fraternitat” per afrontar el judici per la causa de l’1 d’Octubre, que assumeix que “serà injust” perquè als polítics presos ja se’ls “ha condemnat per avançat”.

En una carta publicada aquest diumenge al vespre a El Periódico sota el títol “Oda a l’amistat” , Junqueras adverteix que “els qui volen apuntalar el règim del 78 a tot preu intentaran convertir l’ocasió en una explosió d’odi irracional”. Davant d’això, el líder republicà demana “convertir els mesos que vindran en una demostració de dignitat serena”.

El republicà acusa Ciutadans d’intentar “provocar tensió entorn a elements emocionals, com per exemple els símbols”. “La seva única esperança de victòria es troba en el fet d’impossibilitar la cordialitat i els bons sentiments entre el republicanisme i les persones que en discrepen”, alerta.

Junqueras insisteix en la carta que el camí cap a la República només pot ser per “vies pacífiques”. “No hi ha república sense fraternitat, i la fraternitat només pot néixer de la nostra capacitat de fer-nos amics d’aquelles persones de les quals discrepem”, reflexiona en veu alta el líder republicà.

De fet, el líder d’ERC reprova que alguns independentistes insultin “crònicament” persones que “critiquen la repressió contra el republicanisme, quan demanen una solució política al conflicte entre els governs català i espanyol”. Junqueras destaca que és amic de Joan Herrera, Justo Moliner, Eugenia Parejo, Jaume Asens, Gemma Ubasart i Jordi Évole i diu que li agradaria que Joan Manuel Serrat o Elisenda Alamany arribessin a comptar-lo “entre els seus amics, algun dia”. “Aconseguirem la República fent-nos dignes del somni fraternal de Schiller”, conclou el líder d’ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona