Política

Els eurodiputats, després de visitar Bassa, demanen a la UE que s’impliqui a Catalunya com fa en altres països

La irlandesa Lynn Boylan afirma que la Unió ha de defensar els catalans i el dret a l’autodeterminació perquè sinó perdrà “tota la credibilitat”

Cinc parlamentaris europeus visiten també Carme Forcadell a la presó del Catllar

Els eurodiputats que han visitat aquest divendres a la tarda l’exconsellera Dolors Bassa a la presó de Puig de les Basses (Figueres) reclamen a Europa que s’impliqui a Catalunya com fa amb d’altres països.

La delegació, integrada per cinc parlamentaris europeus, s’ha reunit amb Bassa durant més de dues hores. A la sortida han assegurat que està forta i que els ha dit que “no vol ser cap heroïna” perquè els “herois són a fora, aquells que resistim i seguim lluitant pels drets dels presos i del país”.

La irlandesa Lynn Boylan (Sinn Féin) s’ha mostrat crítica amb la Unió Europea (UE) i ha considerat que “Europa està essent completament hipòcrita” pel què fa a la protecció de la democràcia i el rol que ha de tenir la llei.

En aquest sentit, ha assenyalat que els 28 “acostumen a ser molt ràpids jutjant altres països” que no són estats membres però que, en canvi, no ho fan en un dels seus “estats fundadors”. “La UE ha d’aixecar-se i defensar els catalans i el dret a l’autodeterminació perquè si no ho fan perdran tota la credibilitat”, ha insistit.

La també eurodiputada irlandesa Martina Anderson, que va estar empresonada durant 13 anys els anys 80 i 90, ha afegit que Europa ha de venir a Catalunya i “investigar la realitat del que està passant aquí”. “L’estat espanyol s’ha equivocat amb els catalans i el govern espanyol ha de resoldre-ho”, ha dit.

Per la seva banda, l’eurodiputat català Jordi Solé ha assegurat que al Parlament Europeu hi moltes persones “solidàries amb la causa de la democràcia i de la llibertat” i que se senten “avergonyides que l’Europa del segle XXI hi hagi presos i preses polítiques” en un estat membre.

A la visita al centre penitenciari de Figueres, també hi han acudit l’eurodiputat del PDeCat Ramon Tremosa i l’eurodiputada francesa, Marie-Pierre Vieu.

La delegació de 13 eurodiputats que aquest matí ha visitat els set presos polítics a Lledoners s’ha dividit aquesta tarda per reunir-se amb Bassa i l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell. El flamenc Mark Demesmaeker, les gallegues Ana Miranda i Lidia Senra, el basc Josu Juaristi i el català Josep-Maria Terricabras s’han reunit amb Forcadell durant una hora i mitja a la presó de Mas d’Enric del Catllar (Tarragonès).

Tots ells són membres de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya, que vol “persuadir” la Unió Europea d’incidir en el conflicte entre Catalunya i l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona