Política

Aragonès avisa Sánchez que “una de les condicions per al diàleg” és la llibertat dels presos

El vicepresident crida a “sortir al carrer” per al Diada i “defensar la república” a la manifestació de les entitats

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha volgut avisar aquest dimarts al president espanyol, Pedro Sánchez, que el “diàleg” entre l’Estat i la Generalitat es por veure dificultat si els polítics independentistes que són a presó continuen reclosos. “Una negociació en la que una de les parts està sota l’amenaça de presó preventiva o d’un ús polític de la justícia, no suposa un diàleg honest i sincer”, ha assegurat, tot afegint que per a ell, “una de les condicions per a aquest diàleg –amb l’Estat- és que es pugui fer amb tothom en llibertat”. “No tindria sentit que el govern espanyol vulgui afrontar un diàleg amb Catalunya amb els seus dirigents empresonats. Han de poder sortir en llibertat i retornar”, ha sentenciat. Aragonès ha fet aquestes declaracions després de la tradicional ofrena al monument de Rafel Casanova.

El vicepresident, a més, ha volgut també fer una crida explícita a “que tothom surti al carrer” durant aquesta Diada “en defensa del país i d’aquesta societat, defensant cadascú la seva idea de país”. “La gent independentista ho farem aquesta tarda a la gran manifestació on, com sempre, reivindicarem la independència, i sortirem per defensar la República, especialment aquest any que tenim persones represaliades”, ha afegit. En aquest sentit, Aragonès ha convidat els sobiranistes a “persistir i continuar lluitant” perquè “davant la voluntat de la ciutadania i la raó democràtica no hi ha murs que els puguin aturar”. “És amb la persistència i amb grans majories, amb grans consensos que ja estem construint, que guanyarem els objectius”, ha dit.

Per últim, ha esperat que després d’aquesta Diada, el govern espanyol “tregui el conflicte polític dels tribunals i el porti a una taula de negociació política”. “Estem on estem perquè Rajoy va decidir no abordar políticament el problema. Ara s’hauria de demostrar que el criteri és diferent i que ha canviat el president. De moment, no hem vist canvis significatius”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona