Política

María Luisa Carcedo pren possessió com a ministra de Sanitat

La nova titular del departament apel·la a la participació i implicació de la societat per “promoure el benestar i la equitat”

Agraeix la feina feta per la seva predecessora, Carmen Montón

La nova ministra espanyola de Sanitat, Consum i Benestar, María Luisa Carcedo, ha pres possessió del càrrec aquest dijous apel·lant a la participació i implicació del conjunt de la societat per “promoure el benestar i la equitat”. Carcedo substitueix en el càrrec a Carmen Montón, que va dimitir dimarts per la polèmica sobre el seu màster a la Universitat Rey Juan Carlos.

La nova titular de Sanitat ha agraït a la seva predecessora haver aconseguit “situar el ministeri al centre de les polítiques que afecten la vida quotidiana de tots els espanyols i espanyoles”. Carcedo ha assegurat que aquest és el seu ministeri de “referència” i ha dit que no escatimarà “compromís i esforç per unir voluntats per aconseguir els nostres objectius”.

La ministra ha afirmat que per fer-ho possible tindrà en compte les organitzacions del tercer sector, els sindicats, les societats científiques, associacions de pacients, d’usuaris i de consumidors així com la indústria i la societat en general. Una societat, ha remarcat, que “és objecte de protecció universal, aquesta és la nostra vocació”.

Durant el seu discurs ha destacat que la protecció de la salut i l’assistència social; els serveis socials i el consum suposen, al seu entendre, tres àrees d’acció pública amb gran capacitat per avançar cap a l’equitat i la justícia social. En aquest sentit, ha assegurat que l’acció pública tindrà amb una peça “clau” per aconseguir l’èxit, la “cooperació entre administracions públiques per avançar conjuntament en una gestió dels serveis amb transparència”.

La nova ministra també ha volgut agraïr la confiança del president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, i ha destacat la seva “total sintonia” amb els compromisos que aquest ha adquirit per “estabilitzar socialment el país i impulsar la justícia social”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’‘ordre mordassa’ durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona