Política

Els primers dejunis de suport als presos en vaga de fam seran a Montserrat Cornellà i Barcelona

Els participants no ingeriran res en un mínim de dos dies i un màxim de set

La plataforma Prou Ostatges ha constituït la comissió de coordinació d’actes de suport als presos en vaga de fam

El grup de coordinació d’actes de suport als presos en vaga de fam ha programat els tres primers dejunis col·lectius. Les persones que hi participin s’aniran rellevant i no ingeriran res en un mínim de dos dies i un màxim de set.

La plataforma Prou Ostatges ha constituït la comissió de coordinació d’actes de suport als presos en vaga de fam, on s’hi han adherit diverses entitats com l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium, l’AMI, l’ACM i diversos partits, com ERC, JxCat, ERC, el PDeCAT o la CUP, o diputats dels comuns a títol individual, com Elisenda Alamany o Joan Josep Nuet.

La finalitat del grup és posar en comú i compartir les diferents iniciatives que sorgeixin per donar suport als presos en vaga de fam i a qualsevol altra acció que puguin emprendre els líders independentistes empresonats. De fet, té com a objectiu denunciar que “no hi haurà normalitat democràtica fins que els hostatges no tornin a casa i puguin accedir als càrrecs i responsabilitats que el poble els ha encarregat”.

Aquesta iniciativa s’impulsa des de la pàgina web prouostatges.cat , on s’hi poden inscriure aquells que en vulguin formar part. Hi poden participar persones d’entre 18 i 75 anys que prèviament hauran d’haver passat un control mèdic. Els dejunis s’allargaran entre 2 i 7 dies i hi podem participar un màxim de 10 persones simultàniament.

El primer dejuni es farà aquest diumenge al Monestir de Montserrat i té previst allargar-se fins al dia de Nadal. L’acció començarà a les set de la tarda amb un acte simbòlic en el qual els assistents beuran un got d’aigua. En aquest cas, els participants, que com a màxim seran 7, s’instal·laran en unes cel·les que ha cedit l’Abadia de Montserrat i s’aniran rellevant fins “el dia de Nadal o Sant Esteve”. Familiars dels presos ja han confirmat la seva assistència

El divendres 14 de desembre s’ha organitzat un altre dejuni a Cornellà de Llobregat que es preveu que s’allargui fins al 21 del mateix mes. En aquest cas es farà al Centre Parroquial de Santa Maria de Cornellà, que és “on fa un any també es van fer dejunis impulsat des de l’ANC i Òmnium poc després de l’empresonament dels Jordis”. En aquella ocasió hi van participar unes 300 persones.

Probablement se’n farà un altre el 7 de desembre a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia