Política

“No anem a defensar-nos al judici, hi anem a guanyar”

Oriol Junqueras i Raül Romeva reflexionen sobre la situació política actual i l’estratègia del republicanisme en una conversa amb La República a la presó de Lledoners

Amb la data del judici cada cop més a prop de ser coneguda, la vaga de fam de quatre dels seus companys de presó i les perspectives del moviment republicà, el líder d’ERC, Oriol Junqueras, i l’exconseller Raül Romeva han atès aquesta setmana el setmanari La República al centre penitenciari de Lledoners, on estan en situació de presó preventiva. En una conversa que publica en l’edició de demà, dissabte, La República i que diumenge es podrà llegir en l’encartament a El Punt Avui, aquests dos dirigents republicans reflexionen sobre la situació actual de la política catalana, apel·lant a una coordinació d’estratègies per damunt d’una unitat d’acció. “La unitat no és anar junts sinó tenir estratègies comunes”, exposa Romeva en l’intercanvi d’impressions amb la revista que es publicà demà. Per la seva banda, Oriol Junqueras remarca la necessitat de defugir “la toxicitat” d’alguns corrents que busquen dividir el republicanisme intentant enfrontar presos i exiliats o, arran de la vaga de fam, vaguistes i no vaguistes. Junqueras remarca la necessitat de defugir l’enfrontament i treballar per eixamplar la base amb una metàfora: “Com més grossa és la pinya, més alt pot ser el castell.” Els dos presos republicans no amaguen les dificultats que cal afrontar, però es mostren optimistes sobre el procés. “No serà ràpid, no serà fàcil, ni indolor, però és irreversible”, indica Romeva.

Al número 29 de La República, paral·lelament a aquesta conversa a Lledoners, hi ha un reportatge sobre la vaga de fam iniciada a la presó per Jordi Sánchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn.

Any Fabra

A banda dels dos continguts relacionats amb els presos polítics que centren la portada, La República d’aquesta setmana també publica un extens dossier dedicat a l’Any Fabra, i les seccions habituals de La República de les Arts o La República Jove, entre altres, mentre que en la secció d’opinió aquesta setmana destaquen les contribucions mensuals de Bea Talegón, Salvador Cardús, Laura Pinyol, Patrycia Centeno, Biel Figueras i Toni Comín.

LA FRASE

El que construeix més consens és la injustícia de ser aquí. No hi ha res comparable a l’aparador del judici
oriol junqueras, president d’erc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia