Política

Veneçuela

Veïns de Caracas prenen els carrers contra el govern

Centenars de veïns de la capital de Veneçuela van sortir al carrer per protestar contra el govern, a primera hora del matí d’ahir, després d’un intent d’aixecament militar que va ser frenat pel govern de Maduro. Els manifestants van fer barricades amb pneumàtics cremant, i es va iniciar un enfrontament amb la policia.

Dimarts a la matinada, soldats de la Guàrdia Nacional de Veneçuela es van revoltar contra el govern legítim encapçalat pel president Nicolás Maduro, en un aixecament que va ser controlat per la resta de l’exèrcit hores més tard. Cap a les tres de la matinada, un grup de 27 militars van assaltar un enclavament militar al nord de Caracas i van emetre un comunicat en què titllaven Maduro de tirà. Abans, havien assaltat dos magatzems militars, d’on van prendre 55 fusells i 55 pistoles. Unes tres hores després, altres efectius militars i membres de cossos d’elit de la policia nacional bolivariana van aconseguir frenar l’aixecament, i detenir el comando revoltat. Malgrat això, una trentena de protestes veïnals van continuar durant el matí pels carrers. Tot plegat es va produir un dia abans de la jornada de protesta convocada pels partits opositors, que refusen la legitimitat del nou mandat presidencial de Maduro. Fa dues setmanes, el president chavista va jurar el nou mandat fins al 2025, després de guanyar àmpliament les eleccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia