Política

LA COLUMNA

“Contribuirà a desacreditar l’Estat espanyol”

  • VÍDEO: L'anàlisi de l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas. EL PUNT AVUI

L’advocat Jaume Alonso-Cuevillas va analitzar el primer dia de judici en conversa telefònica amb L’illa de Robinson, d’El Punt Avui TV. Era el dia més tècnic i, en aquest sentit, l’advocat va voler destacar l’equip de lletrats “fora de sèrie que tenim”. “Tot i les qüestions tècniques, han aconseguit deixar ben clar no només als ulls dels experts sinó també de qualsevol espectador que la llista de vulneracions processals i de drets fonamentals que s’han produït al llarg de tota la causa és monumental; per tant, som davant d’una causa viciada del primer minuts fins al darrer”, va explicar interrogat per Igor Llongueres.

D’aquesta primera sessió, a Jaume Alonso-Cuevillas també li va cridar l’atenció el poc respecte envers el dret de defensa: “Teníem dubtes fins al dia d’avui si en els primers minuts del judici hi hauria un intent per part per part del tribunal i del seu president d’aparentar ser el màxim de respectuosos amb el dret de defensa, però ja hem vist que no; tenen pressa i se’ls nota”, va destacar Cuevillas. I ho va exemplificar amb el temps limitat, de quaranta-cinc minuts, per a cada defensa. “Els demanen molts anys de presó i per tant no es pot limitar, amb un judici amb tantes irregularitats, el temps d’intervenció de cada advocat”, va desglossar el lletrat. Per Jaume Alonso-Cuevillas, aquesta decisió del tribunal “no es pot fer per sorpresa”, sinó que s’ha d’avisar amb temps perquè les defenses es puguin organitzar. Cuevillas insisteix que d’aquesta manera el tribunal el que vol fer és “anar per feina i enllestir ràpidament”. A la pregunta de Llongueres en relació amb el judici “com una oportunitat” per solucionar el conflicte, l’advocat va assenyalar que “no faria una relació de causa i efecte tan directe”. Amb tot, Cuevillas va assegurar que el judici contribuirà a desacreditar encara més la forma d’actuar de l’Estat. “Per molts aspectes, que s’hagi començat amb tant poca puntualitat, que s’hagi posat impediments perquè entressin als observadors internacionals, a les famílies....només cal veure les principals capçaleres europees, s’està veient que la vulneració de drets fonamentals és molt gran” va detallar. “Contribuirà a fer visible que hi ha hagut una la persecució injustificada”, va reblar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona