Política

PER LLOGAR-HI CADIRES

A la caça dels culpables

Els pressupostos generals de l’Estat no tiren endavant perquè el PP, Ciudadanos, ERC i el PDeCAT s’hi oposen. Ara bé, per a alguns diaris, qui és el culpable? Els “secessionistes”. Ells, en exclusiva. L’editorial d’El Heraldo de Aragón comença així: “L’independentisme català va sentenciar ahir la legislatura” i tot perquè Sánchez no va voler “negociar el dret a l’autodeterminació” ni interferir “en l’acció de la justícia”. Altres diaris van en el mateix sentit. Però Sánchez, no era presoner dels independentistes? Un dia paquí i l’endemà pallà...

Prou de banalitzar

Un dels llocs comuns dels unionistes és que els catalans que demanen que la relació de Catalunya amb Espanya es resolgui a les urnes –i sense pressuposar els resultats– són uns nazis. Atenció: nazis, no falangistes, que és el feixisme autòcton. I d’aquí a banalitzar l’holocaust jueu amb comparacions infames només hi ha un pas. Rivera ho ha tornat a fer i un periodista jueu l’ha posat a lloc. Servirà d’alguna cosa?

Eleccions per no resoldre cap problema

El diari basc Gara, que surt en blanc i negre i no per gust, dona més importància al judici que a la crisi dels pressupostos. I avisa que les futures eleccions “no resoldran” els problemes de l’Estat.

Un mapa detallat, ara mullat

Una de les mentides de l’unionisme, reflectida a l’acudit de Nieto a l’ABC, és que els presos polítics serien indultats pel govern espanyol... socialista per descomptat. Ignorant que l’indult l’ha de demanar el condemnat, i que els presos han dit que no ho faran. I ara que potser canvia el govern? Bé, per si Sánchez no marxa...

Les dues vares de mesurar, com sempre

Per a El Mundo, la defensa va ser “obscena propaganda”. Però l’argumentari polític, no pas jurídic, de la fiscalia va ser “brillant”. Més: atacar “l’ordre constitucional” és “rebel·lió”. Dret recreatiu.

Qui és qui a la portada d’‘El Jueves’

La portada d’El Jueves, dedicada al judici polític al Suprem, està plena de detalls: un fiscal testicular, un grafit sobre Puigdemont, i una pregunta: a qui representa el porc de la tercera filera del banc?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona