Política

Milers de persones omplen la Gran Via per protestar contra el judici de l’1-O

La capçalera de la manifestació s’ha posat en marxa passades les cinc de la tarda rere el lema ‘L’autodeterminació no és delicte’

L’avinguda està tallada entre la plaça d’Espanya i Universitat

Milers de persones omplen la Gran Via de Barcelona entre la plaça d’Espanya i la plaça Universitat per participar en la gran mobilització unitària de protesta per l’inici del judici contra l’1-O al Tribunal Suprem (TS) espanyol.

La capçalera de la manifestació, convocada per les entitats Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural i partits sobiranistes sota el lema L’autodeterminació no és delicte, ha començat a avançar passades les cinc de la tarda des de Casanova cap a Universitat, on hi ha l’escenari on es faran els parlaments.

A la primera gran mobilització a Barcelona contra el judici al Suprem hi participa, entre molts altre, el president de la Generalitat, Quim Torra: el del Parlament, Roger Torrent, consellers del govern i dirigents de -JxCat, ERC, la CUP i també de Catalunya de En Comú-Podem, com Jéssica Albiach, Jaume Asens o Gerardo Pisarello.

Els laterals del recorregut de la mobilització s’han omplert de gom a gom força abans de l’inici de la marxa de persones que proclamen crits de “llibertat”, “independència” i “unitat”. Molts assistents onegen estelades i exhibeixen cartells amb lemes com “ens jutgen a tots”, “llibertat presos polítics” o “volem el nostre govern a casa i lliure”.

A la primera gran mobilització a Barcelona contra el judici al Suprem participa el president de la Generalitat, Quim Torra, el del Parlament, Roger Torrent, consellers i dirigents de PDeCAT-JxCAT i ERC, membres de la CUP i també de Catalunya En Comú-Podem, com Jéssica Albiach, Jaume Asens o Gerardo Pisarello.

La Guàrdia Urbana ha tallat el trànsit de l’artèria barcelonina entre la plaça d’Espanya i la plaça Universitat. El tall afecta la circulació de 35 línies d’autobús.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lara Torres, de Sumem Lloret, demana que es respectin les decisions del partit

LLORET DE MAR
pròxim orient

Israel ignora l’amenaça de Hezbol·là i intensifica els atacs contra el Líban

barcelona
Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar