Política

PER LLOGAR-HI CADIRES

Quina campanya ens espera...

Ara sabem que el gran problema d’Espanya són els llaços grocs. Ho llegim als articles d’opinió: “Fins quan, la burla dels llaços?”, es pregunta Elespanol.com; “Torra se’n riu de la JEC, de la Justícia i de tot Déu”, clama Vozpopuli.com; “Torra i el victimisme”, llegim a l’Ideal; “Un absurd entossudiment”, renya Mediterráneo; “Torra segueix gesticulant”, afirma La Vanguardia; “Anatomia d’un manipulador”, denuncia La Voz de Galicia; “Torra se’n riu un altre cop de l’Estat”, es queixa l’ABC; “Quim Torra davant el seu destí”, alerta El Mundo, i “Sánchez ha de defensar la llei a Catalunya”, exigeix La Razón.

Periodisme de broc gros

Una de les primeres lliçons que es donen –o es donaven– a les facultats de ciències de la informació és que el periodista ha de ser objectiu. El mitjà Periodistadigital.com, però, l’aboca pel broc gros. Com que el jutge Baltasar Garzón –en altra època martell d’independentistes– critica en una entrevista amb Mònica Terribas el desenvolupament del judici, carreguen contra ell. L’objectiu final, diuen, és “desprestigiar tot el sistema judicial espanyol”. Quina maldat.

Va, que avui toca parlar de Puigdemont

Albert Cano insisteix en una vella idea: “L’inconvenient per a Puigdemont és que la seva estratègia de m’escapoleixo i després torno [...] té el problema dels fets i que els seus votants es cansin.”

El llaç groc donarà molt de joc

Hi ha alguns partits als quals els molesta molt el llaç groc. Diuen que és un símbol polític. Si és així, les persones a les quals es refereix el llaç són presos polítics? La lògica aristotèlica és el que té. Esteban, a La Razón, s’abona a la tesi que el president Torra és un irresponsable que busca alguna sortida per seguir mofant-se de l’Estat. Els articles d’opinió de la premsa escrita o pensada des de Madrid van en aquesta mateixa línia.

Quan la realitat desfà els nostres desitjos

Resignació editorial a mitges: “Un desgovern que potser en funció de la nostra legislació no pugui ser acusat de rebel·lió, però sí d’altres càrrecs de certa gravetat i, sens dubte, de malversació.”

No són a la presó però diuen ximpleries

Pity Alarcón diu: “Ells no són a la presó per ser independentistes. Ningú hi és per això. [Artadi] i el senyor Torra són independentistes i no són a la presó. Són en llibertat dient moltes ximpleries.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia