Política

Puigdemont reitera que la negociació a Madrid implica el dret d’autodeterminació

El president a l’exili considera “indispensable” aquesta condició

Borràs afirma que “les línies vermelles són les de la dignitat del poble de Catalunya”

Per a Junts per Catalunya el reconeixement del dret a l’autodeterminació dels catalans hauria de ser el primer pas de Madrid si vol obrir una negociació passades les eleccions. “La condició indispensable per seure en una taula és que no et neguin a tu mateix”, va dir ahir el president a l’exili, Carles Puigdemont. La campanya del 28-A va fer una parada ahir a Waterloo, a Bèlgica, per poder comptar amb la participació del seu líder.

Després que els presos polítics candidats Jordi Sànchez, Josep Rull, Jordi Turull i Quim Forn exigissin als socialistes que no neguin el dret a l’autodeterminació si preveuen negociar amb ells una investidura, la número dos de la llista al Congrés, Laura Borràs, va anar un pas més enllà afirmant que la línia vermella és “exercir” el dret a l’autodeterminació, i no només parlar-ne.

Puigdemont, però, va llançar la pilota a l’altre camp, assegurant que és l’Estat espanyol qui té “clares” les línies vermelles. “Tacades de sang”, va recordar, denunciant que aquestes van quedar marcades per “les porres de l’1-O”. “Quan parlem de línies vermelles, no són nostres, són les de la dignitat del poble de Catalunya”, va reblar Borràs.

Puigdemont va mantenir una trobada en un hotel de Waterloo amb els candidats a les generals Laura Borràs, Míriam Nogueras, Ramon Tremosa, Genís Boadella, Francesc de Dalmases, Concep Cañadell, Jaume Alonso-Cuevillas i Sergi Miquel i Jami Matamala.

L’oferta per a les europees segueix

Amb les enquestes en contra i encara amb marge per modificar les llistes a les eleccions europees, el cap de cartell de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, va insistir ahir en la presentació d’una llista unitària de l’independentisme per anar a Brussel·les. “És l’opció que més ens enforteix i fa sentir més alta i clara la veu de la Catalunya independentista”, va defensar el president a l’exili, tornant a allargar la mà al president d’ERC, Oriol Junqueras, perquè sigui ell qui encapçali la llista per obtenir representació a l’Eurocambra.

Segons els sondejos publicats fins ara pel Parlament Europeu, Carles Puigdemont no aconseguiria l’escó a la cambra. Tampoc ho faria el PNB, amb qui no han revalidat l’aliança estratègica d’anteriors ocasions per aglutinar vot en uns comicis amb circumscripció única.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona