Política

Álvarez de Toledo afirma que a Girona és on la democràcia és “més fràgil”

La candidata del PP diu que és “la província més bonica d’Espanya” però està “envaïda pels totalitaris”

Augura que Sánchez indultarà els líders independentistes i alerta que això suposaria premiar els “colpistes” i la “ruïna dels demòcrates”

La cap de llista del PP per Barcelona als comicis espanyols del 28-A, Cayetana Álvarez de Toledo, ha assegurat aquest dimarts que Girona “és el lloc on la democràcia és més fràgil” de tot l’Estat.

En un míting a la ciutat amb el candidat popular a la demarcació Sergio Santamaría davant d’una cinquantena de persones, entre elles, la regidora i candidata a l’alcaldia de Girona Concepció Veray, Álvarez de Toledo ha afirmat que Girona és “la província més bonica d’Espanya” però ha lamentat que es troba “envaïda pels totalitaris”. “La contaminació ha avançat però cal lluitar”, ha dit en al·lusió a l’independentisme.

En aquest sentit, ha reivindicat la “missió històrica” que els populars tenen per “assegurar la continuïtat” de l’Espanya constitucional. I és que segons ella, a les eleccions d’aquest diumenge es decidirà entre “la continuïtat de l’Estat constitucional, enfortiment, reforma i convivència” o bé el projecte del PSOE, liderat per Pedro Sánchez i “una aglomeració de colpistes, proterroristes i separatistes”. “O Sánchez i entrar en un període d’incertesa, o Pablo Casado; o Sánchez o la igualtat; o Sánchez o el compliment de la Constitució”, ha advertit.

En aquest context, ha assegurat que “el nacionalisme no seria un problema tan greu per al conjunt d’Espanya si no tingués un aliat que el protegeix, el legitima, el blanqueja i els dona sortida, i aquest és el Partit Socialista i el president del govern”.

La candidata ha advertit que “la democràcia és una cosa molt fràgil i cal reforçar-la”, ja que està en “greu risc”. Sobretot a Girona, on segons ella, “és el lloc on la democràcia és més fràgil per no dir que és on està més greument soscavada de tota Espanya”.

L’aspirant a diputada ha cridat a treballar perquè “cada vegada hi hagi més constitucionalistes a Catalunya” i s’ha compromès a aconseguir que Girona “també sigui algun dia, no falta tant, sinònim de llibertat”.

Álvarez de Toledo ha defensat l’actuació de la policia espanyola contra el referèndum de l’1-O, que ha qualificat d’“impecable i gentil”, i ha recriminat als votants que “usaven nens com a escuts del seu cop d’Estat”.

Indult

La candidata popular ha criticat que Sánchez “no va ser capaç de dir la veritat sobre indultar els presos” al debat de RTVE. Segons ella, això demostra “que l’únic pla de Sánchez és l’indult”.

Álvarez de Toledo ha alertat que un indult per als encausats per l’1-O suposaria “un premi per als colpistes i la ruïna dels demòcrates”. Segons ella, equival a “dir-los a aquella gent que el que van fer no era tan greu i que poden seguir generant una ruptura interior dramàtica perquè els sortirà gratis”.

A l’acte també ha assistit el president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, qui ha insistit que Sánchez “ja té el pacte signat i subscrit amb els separatistes”.

De la seva banda, Santamaría ha animat als votants del PP a “resistir” en un territori on, a parer seu, “el castellà està arraconat”. Segons ell, la “clau de volta” per acabar amb el procés independentista és “garantir una educació en llibertat” i ha culpat l’actual model educatiu de crear “generacions educades en la cultura de l’odi i la toxicitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell