Política

Natàlia Figueras

Alcaldable de Som Maçanet

“Hem fet una candidatura de poble”

Encapçala un projecte amb molts independents

Presenten un programa amb 190 accions concretes

Militant de JxCat i llicenciada en dret, actualment fa oposicions per ser secretària d’ajuntament i treballa al Departament d’Empresa i Coneixement. Va ser diputada al Parlament dos anys.

Figueras fa dos mandats que és regidora per CiU. En el primer, a càrrec de Festes i Esports i, en aquest segon, de les àrees d’Esports i Ensenyament.

En aquestes eleccions es presenta com a Som Maçanet. Hi ha canvis més enllà del nom?
Sí. En aquest mandat ens hem trobat que moltes vegades no hem funcionat per partits polítics sinó per tarannàs i ganes de tirar el poble endavant. Això ens ha portat a una casuística que, en el municipi, quan fem una activitat, no mires si el teu company és d’un partit o d’un altre. Aquest fet ens ha permès fer una candidatura de poble.
Per tant, és una llista que va més enllà de JxCat?
És una llista molt transversal i amb molts independents. Som poques les persones que som membres de JxCat. Hi ha persones que no estaven a cap partit, d’ERC, socialistes... Sobretot amb un punt en comú, l’absolut respecte als drets i llibertats. L’objectiu és traslladar les persones que treballen a les entitats i que fan que el municipi funcioni a l’Ajuntament, entenent que l’Ajuntament és una plataforma per impulsar projectes, ordenar i treballar.
Ara s’enfronta electoralment a Antoni Guinó (exalcalde de CiU durant 22 anys). Com ho afronta?
A Maçanet hi ha hagut molts alcaldes, en Toni n’ha estat un i s’han fet coses molt positives per al poble. Sí que veiem, però, que ara fa quatre anys que el poble no avança i que municipis com Vidreres, Llagostera o Caldes, que tenen un mateix tarannà i més o menys els mateixos problemes que Maçanet, tenen un projecte de futur i es porten a terme moltes actuacions. A nosaltres ens agradaria agafar de mirall aquests pobles i traslladar-ho cap aquí. És la nostra idea.
Com valora aquest mandat?
La valoració té dos punts, tot i que generalment és negativa, perquè quan en un municipi no s’han portat a terme moltes coses per avançar el balanç sempre és negatiu. Però sí que és positiva en el sentit que hi ha hagut un canvi d’etapa i hi ha hagut renovacions, noves maneres de fer i de treballar. S’han començat a posar els fonaments per afrontar una nova manera de treballar.
Quines perspectives electorals es marca?
És molt difícil. La resta de vegades que m’he presentat érem quatre o cinc partits i actualment som vuit partits, molts per a un municipi de 7.000 habitants. A més, moltes som llistes independents. No m’atreveixo a fer un pronòstic.
Un dels principals problemes de Maçanet és el de l’aigua. Què cal fer per solucionar-lo?
El tema de l’aigua és un tema molt complicat i sensible. La part que hem iniciat crec que és el camí correcte. L’equip de govern que entri té l’obligació de collar i no deixar adormir aquest procés, estar-hi a sobre i fer un acompanyament als veïns. Cal fer una campanya informativa on participin els veïns. És un aspecte molt important i és el punt que ens ha mancat, però la línia a seguir és la correcta.
Quins són els principals eixos del seu programa electoral?
El projecte de Som Maçanet va començar redactant què volíem per al poble i vam separar-ho en quatre blocs. Un és urbanitzacions i entorn, amb 56 mesures concretes; el segon és ciutadania, on hi ha ensenyament, esports, cultura, benestar social, joventut, etc.; el tercer, innovació i creixement, i el quart, urbanisme i projectes. En aquest últim tenim 45 punts i quatre projectes que ens agradaria que es comencessin a desenvolupar de seguida. En total, tenim 190 propostes concretes.
Quins projectes considera més urgents per al següent mandat?
L’aigua, l’institut, l’espai jove i el centre de dia. Però tots aquests projectes no tenen sentit si en el dia a dia no donem solucions, és a dir, si no responem quan entren instàncies a l’Ajuntament, si no netegem les parcel·les, si els carrers tenen forats, si al pavelló no hi cabem i hem d’estar pensant en un tercer espai per poder donar sortida a les entitats esportives... Aquests grans projectes no s’entenen si a aquest petit dia a dia no li donem sortida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells a Dresden

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona