Política

Torra arriba al TSJC per declarar com a investigat per desobediència a la resolucions de la JEC sobre els llaços grocs

El president del Parlament, membres del Govern, partits i entitats independentistes li donen suport a les portes del tribunal

El president de la Generalitat, Quim Torra, ja és al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per declarar com a investigat per desobediència a les resolucions de la Junta Electoral Central (JEC) sobre els llaços grocs i les pancartes relatives als presos que penjaven dels edificis públics. Torra estava citat a dos quarts d’onze del matí i ha entrat al palau de justícia a les 10.21 hores. Membres del Govern, partits i entitats independentistes han volgut donar suport al president al passeig Lluís Companys acompanyant-lo des de l’Arc del Triomf fins a les portes del tribunal. També s’ha apropat a saludar Torra el president del Parlament, Roger Torrent, que després ha hagut de marxar perquè presideix un tribunal d’oposicions de lletrats. El president ha entrat al tribunal amb la seva dona i amb els advocats Gonzalo Boye i Jaume Alonso-Cuevillas.

Entre les persones que s’hi han congregat hi havia diversos representants de Junts per Catalunya, com Laura Borràs, Josep Costa, Eduard Pujol, Albert Batet i Elsa Artadi, així com el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i el d’Educació, Josep Bargalló, entre d’altres.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l’ha citat a declarar després d’admetre a tràmit una querella de la Fiscalia Superior per desobediència, on el fiscal superior, Francisco Bañeres, constatava que Torra va desatendre el mandat de la JEC “conscient i deliberadament”, mantenint “encara que fos de manera encoberta o simbòlica” símbols i cartells “de la mateixa naturalesa ideològica i partidista, representativa únicament dels postulats d’una part de la societat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia