Política

Majoria absoluta d’ERC a Palamós

Els republicans aconsegueixen una fita històrica amb deu regidors

El PSC perd tres edils, JxCat i Ciutadans entren i la CUP es manté amb un regidor

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha aconseguit una fita històrica a Palamós i ha passat de sis a deu regidors. Una victòria que emula o fins i tot supera –en nombre de vots– els resultats de la desapareguda CiU del 1991. Des de llavors no s’havia superat la majoria absoluta –que és de nou regidors– ni en millors resultats del PSC.

El resultat ha comportat que el PSC, que el 2015 va empatar amb sis regidors, hagi perdut tres regidors. Aquest escenari comporta l’entrada de noves formacions i la desaparició d’altres. La CUP, que havia entrat amb un regidor, el manté, mentre que Junts per Palamós i Sant Joan, que també en tenia un, desapareix del consistori. Junt per Catalunya aconsegueix fer-se un forat amb dos regidors juntament amb Ciutadans, que entra amb un. El Partit Popular (PP) perd el regidor que tenia i, finalment, el nou partit Som Ara Palamós no aconsegueix representació.

El treball fet

Lluís Puig, l’alcaldable d’ERC, es va mostrar ahir molt satisfet davant d’un resultat que va definir “d’històric” per la formació: “Els veïns i les veïnes de Palamós ens han fet costat i han vist la nostra manera de governar, que es basa a posar les persones davant de tot.” Puig va explicar que ERC, que ja venia d’un creixement molt important el 2015, quan va guanyar el PSC, ha aconseguit millorar el resultat. En aquest sentit, l’alcaldable explica que la majoria absoluta no modificarà la manera de governar d’ERC al municipi, perquè continuarà pensant en les persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia