Política

La reedició de l’acord entre ERC i JxCat a Pals, en suspens

L’ascens dels republicans els deixa més marge, després de vuit anys amb CiU

La folgada victòria municipal de Carles Pi (ERC) a Pals, que ha fet pujar el grup de tres a cinc regidors, li atorga la possibilitat de pactar amb qualsevol de les altres forces del consistori, a banda de JxCat. Els republicans, amb Sílvia Monar en els dos darrers mandats, s’havien entès el 2011 amb l’exalcalde Joan Silvestre (CiU) i amb el seu successor, Sergi Brull, el 2015, repartint-se els anys d’alcaldia. Però aquest cop també podrien tenir majoria amb Compromís amb Pals –escissió del PSC del 2014–, que ha quedat amb Maria Lluïsa Farràs com a única regidora. O fins i tot amb el PSC de Marisol Perea, una possibilitat menys probable.

Brull i Farràs explicaven ahir que encara no han parlat amb Pi, al qual reconeixen que ha estat el més votat i que ha de prendre la iniciativa de les negociacions, de manera que romanen a l’expectativa i oberts al diàleg entre totes les forces del consistori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia