Política

Raül Yruela (FP-Txl’E) serà alcalde a Corçà, arreglat l’error del recompte

Les dades repartien els seus cinc regidors, que li donen majoria absoluta, amb el PSC, que no en té cap

La junta electoral de zona de la Bisbal va confirmar ahir la victòria de la llista de Fem Poble –adscrita a Tots per l’Empordà (Txl’E)– diumenge a Corçà, que atorga l’alcaldia amb majoria absoluta al debutant Raül Yruela, en detriment de Carme Güell, alcaldessa els tres darrers mandats. El resultat oficial, ahir a la tarda encara penjat al web del Ministeri de l’Interior, dibuixava una victòria de Güell (MES), amb quatre edils, davant dels tres de FP i dos del PSC. Però el resultat, per un error sense motiu atribuït –sembla que els vots de la candidatura es van anotar a favor del PSC en el sistema informàtic d’alguna mesa– però esmenat ahir, atorga majoria absoluta a Yruela, amb cinc edils, i deixa Güell amb quatre i la llista del PSC a zero.

El cap de llista, de 38 anys, celebrava ahir el resultat real: “Estem molt contents, perquè partíem del no-res i hem aconseguit fer el sorpasso” al partit de Güell. Yruela, lampista de professió, dona per fet que ara haurà de repartir-se el temps amb el consistori, però confia en els quatre companys del grup, joves del poble i implicats en diverses entitats. “Volem treballar en equip, fer un govern més pròxim i pensar en l’habitatge o el suport als petits empresaris”, resumia. També sospesen crear un consell veïnal, per donar millor resposta als problemes dels veïns i els masos disseminats.

Altres errors i disputes comarcals

A Forallac, Josep Sala (Junts) va créixer respecte a ERC –sis edils Junts i tres ERC–, tot i que el recompte informàtic inicial els donava la victòria només per cinc a quatre. I a Mont-ras, Vanessa Peiró (JxCat) també manté l’alcaldia, amb cinc edils davant els tres d’ERC i un del PSC, tot i que havien impugnat quatre vots com a nuls –la junta només n’ha validat dos– que els haurien donat un regidor més. Però no se n’han sortit.D’altra banda, el resultat esmenat a Corçà implica més de dos-cents vots que van a parar al sarró dels independents de Tots per l’Empordà. Ahir van reclamar a la Bisbal que els podrien donar dret a un cinquè conseller comarcal –en tenen quatre d’assignats– i que, segons els seus càlculs, això en restaria un als 17 d’ERC. Tot plegat, però, es manté invariable en espera del que pugui decidir avui la junta electoral de tota la demarcació de Girona, que els van dir que és la competent en aquestes reclamacions.

LA XIFRA

5
regidors
ha aconseguit FP a Corçà, dos més que en les dades publicades, i que els donen majoria absoluta respecte als quatre de MES.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona