Política

diada de l'onze de setembre

BComú participarà en les mobilitzacions de la Diada

El partit d'Ada Colau considera que cal manifestar-se contra la “criminalització del dret a decidir” i “els atacs a l'autogovern”

La formació precisa que acudirà als actes organitzats per ANC i Òmnium des de la “clara discrepància” amb el full de ruta de Junts pel Sí

Barcelona En Comú (BComú) ha anunciat aquest dimecres que participarà en les mobilitzacions organitzades per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural amb motiu de l'Onze de Setembre, però ha precisat que ho fa des de la “clara discrepància” amb el full de ruta del govern de Junts pel Sí i amb moltes de les seves polítiques.

La formació d'esquerres barcelonina ha justificat la seva decisió perquè cal manifestar-se contra la “criminalització del dret a decidir” i els “reiterats atacs a l'autogovern” de Catalunya, i d'acord amb la defensa de les s seves pròpies conviccions “republicanes i sobiranistes”.

“Barcelona En Comú vol defensar el dret del poble de Catalunya a conquerir espais efectius de sobirania política, social, econòmica, ecològica i cultural, i ho vol fer agermanada amb tots els pobles i amb tota la gent de l'Estat espanyol, d'Europa i del món que en aquests moments difícils s'aixeca contra el mal govern”, explica el partit en un comunicat.

El partit d'Ada Colau remarca que la Diada d'aquest any es produeix en un context de “forta regressió centralista i autoritària i d'un atac sense precedents contra les llibertats i drets socials elementals”.

BComú denuncia que el govern del PP està “abanderant un procés de recentralització, privatització i retallades socials que està buidant el sentit de l'autogovern en diferents escales, començant per la municipal”.

La formació afegeix que moltes de les expressions legítimes de “rebuig” a aquesta situació han estat objecte de reaccions “arbitràries i criminalitzadores” per part del poder judicial i el Tribunal Constitucional (TC)”.

L'acord entre PP i C's a Espanya i el discurs d'investidura de Mariano Rajoy, segons BComú, “agreuja encara més la situació” i suposa una “nova amenaça per a l'autogovern de Catalunya en matèria econòmica, política o de model lingüístic”.

És per això que el partit participarà en diferents actes reivindicatius amb l'objectiu de convertir la Diada en una jornada “de sentit integrador i inclusiu”. També ho farà en les manifestacions organitzades per la societat civil independentista.

El portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech ja ha confirmat que hi assistirà, i tot apunta que també ho farà l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

EUiA ho decidirà dilluns vinent i Podem ho farà dissabte. Qui ja han anunciat la seva absència és el president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, i ICV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell