Política

política

formació de govern

Rajoy “perseverarà” en la seva intenció de ser investit

El líder del PP manté la seva aposta per un pacte amb PSOE i C's i considera que l'alternativa no té sentit

El president del govern espanyol en funcions defensa que l'exministre Soria té dret a optar a un alt càrrec del Banc Mundial

El líder del PP i president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha reiterat aquest dilluns la seva voluntat de “persever” per arribar a ser reelegit després de la seva primera investidura fallida. Ha defensat l'acord amb Ciutadans (C's) i ha avançat que intentarà convèncer el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que els socialistes són “aliats potencials” del PP. Segons ell, la possibilitat que el PSOE construeixi una alternativa amb altres formacions com Podem “no té sentit”.

En una roda de premsa des de la ciutat xinesa de Hangzhou al final de la reunió del G-20, Rajoy ha deixat clar que “continuarà intentant el que ha intentat al llarg dels últims mesos”, formar govern i apostant per una coalició amb PSOE i C's. “En una situació com la d'Espanya hi caben moltes fórmules però el que generaria confiança i transmet tranquil·litat és la coalició que vaig plantejar entre PP, PSOE i C's”, ha afirmat.

Ha avançat que en el futur seguirà mantenint aquest plantejament perquè la seva posició “no ha canviat” des del 21 de desembre del 2015, que és la de buscar una coalició o pactes sobre grans qüestions d'Estat.

Per contra, creu que la possibilitat que el PSOE intenti aglutinar una majoria alternativa i intentar una investidura “no té sentit” i ha recordat que “ja va passar una vegada”. “És molt difícil lluitar contra el sentit comú i la sensatesa”. “Si hi ha un partit que té 52 escons més que el segon, o fem una coalició, o pactem, o com a mínim que ens deixin governar”, ha demanat.

El líder del PP s'ha mostrat partidari de mantenir l'acord assolit amb C's per a la seva investidura, ja que recull mesures “molt útils per abordar els problemes que té Espanya”. “Era un bon acord, no canviaré d'opinió en set dies”, ha dit en al·lusió a la caducitat del pacte passada la investidura.

El cap de l'executiu en funcions ha explicat que en la trobada del G-20 tothom li ha preguntat per la situació de manca de govern durant tants mesos i la possibilitat de tornar a repetir les eleccions perquè “no és normal i no passa en les democràcies avançades”. “És molt preocupant”, ha subratllat.

“No sap res” del cas Soria

Preguntat per la designació per part del seu govern en funcions de l'exministre José Manuel Soria com a candidat a ocupar la direcció executiva del Banc Mundial, Rajoy ha assegurat que “no sap res”. “L'únic que en sé és que Soria ja va marxar de la política i ha manifestat la seva voluntat de no tornar”.

Dit això, ha defensat la seva decisió del ministeri d'Economia amb l'argument que Soria “és un funcionari que com altres ha tornat a l'administració i ha participat en un concurs que s'ha resolt”. “I jo no puc comentar més”, ha conclòs.

Diversos dirigents del PP, entre el quals ha destacat el president gallec, Alberto Núñez Feijóo, han demanat explicacions sobre la candidatura de Soria, que va renunciar al càrrec després que el seu nom sortís als anomenats papers de Panamà per ocupar un alt càrrec al Banc Mundial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona