Política

política catalana

renovació al psc

Parlon fa pública la seva intenció de presentar-se a les primàries del PSC

La número 2 dels socialistes catalans no descarta pactar una candidatura conjunta amb Miquel Iceta

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet aposta per “reconnectar, enfortir i rellançar el partit”

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i número 2 del PSC, Núria Parlon, ha confirmat aquest dijous que optarà a les primàries per liderar el partit amb l'objectiu és renovar-lo perquè torni a ser decisiu. La dirigent socialista ha deixat la porta oberta a formar un tàndem amb l'actual primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ja ha manifestat la seva voluntat de continuar en el càrrec.

“Em presento com a candidata amb la voluntat d'aportar idees, renovar el partit, fer-ho des del rigor i la il·lusió, i amb ganes de contribuir que el PSC torni a ser decisiu en la política catalana”, ha proclamat la viceprimera secretària socialista en roda de premsa des dels Jardins Ernest Lluch de Santa Coloma, en un acte on ha estat acompanyada per una vuitantena d'alcaldes i regidors del partit. Parlon vol imprimir una nova velocitat al partit a partir del pròxim congrés ordinari del mes de novembre perquè es pugui fer una “refundació col·lectiva” i “reconnectar el partit amb la societat, enfortir-lo i rellançar-lo”.

L'alcaldessa ha exhibit múscul a l'inici de la seva campanya per a les primàries socialistes del pròxim 15 d'octubre fent pública una llista amb els noms de 119 membres del partit que li donen suport, als quals se sumarien altres dirigents de pes que, segons fonts consultades per Efe, encara no volen aparèixer públicament.

Parlon competirà doncs amb l'actual primer secretari del partit, Miquel Iceta, a quei “veu imprescindible” per al futur del partit. Per aquest motiu, no descarta que el procés congressual acabi desembocant en una direcció col·legiada si tots dos es posen d'acord en els objectius.

Les primàries estan previstes per al dissabte 15 d'octubre i el congrés per al 4, 5 i 6 de novembre, i Parlon ha promès que, si finalment no hi ha pacte i s'enfronta amb Iceta, el conclave de novembre serà igualment una cita en la qual apostarà per la “unitat i la suma”.

En aquest sentit, ha explicat que preveu tant un acord previ amb Iceta que faci innecessàries les primàries com acords posteriors d'integració i fins i tot de “bicefàlia”, és a dir, apostar per un colideratge del partit amb alguna fórmula encara per definir.

Alternativa a Rajoy

Núria Parlon ha animat Pedro Sánchez a “forjar una alternativa” al Congrés per formar un govern d'esquerres que eviti unes terceres eleccions a l'Estat.

La candidata a liderar el PSC ha avalat el rebuig de Sánchez de facilitar un govern del PP liderat per Mariano Rajoy. A més, ha afirmat que és una posició política compartida pel PSC i que destaca per la seva coherència.

“El canvi a Espanya no pot passar de cap manera per un govern liderat per Mariano Rajoy. Cal buscar una alternativa de govern al PP. Els nostres votants i la ciutadania ens demanen coherència i l'actitud de Sánchez i de tot el grup al Congrés ha estat de coherència”, ha insistit.

La socialista ha demanat que Sánchez tingui “les mans lliures” respecte de l'executiva del PSOE per teixir els acords que consideri oportuns. I ha augurat que aper aconseguir aquests pactes caldran esforços i cessions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Hazte Oír presenta una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona