Política

“No he vist mai Puigdemont demanant permís a l'Estat”

Liz Castro coincideix amb el president en la necessitat d'un referèndum vinculant i factible sobre la independència

Qualifica d'èxit rotund la manifestació de la Diada: “Ho hem tornat a petar”

Liz Castro, membre del secretariat de l'ANC, va passar ahir a la nit per L'illa de Robinson, on va coincidir amb Carles Puigdemont en “la necessitat de dur a terme un referèndum sobre la independència vinculant i factible per culminar el procés”. La també editora i escriptora va negar que hagi de ser pactat amb l'Estat: “No he vist mai Puigdemont amb voluntat de demanar permís a l'Estat espanyol per tirar endavant.” Castro, a més a més, va recordar la necessitat de materialitzar la part del full de ruta de JxSí en què s'especifica “el trencament amb l'ordre jurídic espanyol abans de dur a terme eleccions”.

Liz Castro va qualificar d'èxit la manifestació de la Diada del 2016: “Ho hem tornat a petar”, i va fer referència a la xifra de participants en les mobilitzacions : “A qualsevol país on fan una manifestació amb un milió de persones, el govern els presta atenció”. Castro va tornar a donar valor a la mobilització descentralitzada en cinc ciutats diferents: “El missatge és molt potent perquè no només és la gent que es va manifestar arreu del territori, també els representants polítics i els mitjans de comunicació van ser-hi presents.”

Liz Castro, que ha estat a prop de presidir l'entitat en les dues passades eleccions internes, va ressaltar la presència de mitjans internacionals per explicar el procés al món, i també de delegacions de polítics de la resta d'Europa per veure les mobilitzacions en primera persona, com ara la de l'SNP escocès, de Finlàndia, Alemanya o Dinamarca, entre d'altres.

En referència a aquesta qüestió va assenyalar que “a Catalunya un dels avantatges del procés és que no el lidera un sol partit com a Escòcia”. Castro també va posar en relleu la diferència del tractament del procés als mitjans internacionals al llarg dels cinc darrers anys de mobilitzacions: “L'enfocament s'ha ampliat: de ser tractats d'egoistes, nacionalistes, molt superficialment, a veure-hi els matisos, el que demana cada partit i les qüestions que s'han de negociar.”

Castro va ressaltar la presència de representants dels comuns i de les confluències a la manifestació: “Nosaltres tenim, encara que sigui complicat, una gamma de partits a favor de la independència o de la sobirania. Hem de mirar d'aprofitar aquesta força, de veure com podem treballar junts; no només és un partit, no només és una qüestió d'esquerres o dretes. Aquesta diversitat és un punt a favor.”

LA FRASE

A qualsevol país on fan una manifestació amb un milió de persones, el govern els presta atenció
Liz Castro
MEMBRE DEL SECRETARIAT DE L'ANC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona