Política

procés sobiranista

les conseqüències del 9-n

García Albiol avisa Puigdemont que li passarà “el mateix” que a Artur Mas si convoca un referèndum

El dirigent del PP considera que l'expresident de la Generalitat va actuar d'una manera “absolutament irresponsable” en convocar el 9-N

El popular exigeix “sentit comú” a Puigdemont i el convida a plantejar “propostes possibilistes”

El líder del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, ha advertit el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que si convoca un referèndum independentista li passarà “el mateix” que al seu antecessor, Artur Mas, i “haurà de retre comptes davant la justícia”. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va avalar ahir dijous la decisió de l'instructor de deixar l'expresident català a un pas de judici per la causa del 9-N.

En declaracions aquest divendres a Ràdio 4, Albiol ha considerat que Mas va actuar d'una manera “absolutament irresponsable” amb la seva “voluntat de saltar-se l'Estat de dret i de rebentar les normes de convivència” i tirar endavant la consulta del 9-N.

Carles Puigdemont, en canvi, va declarar ahir que no creia que els imputats pel 9-N incomplissin lleis, sinó que “van reforçar” l'Estat de dret en complir amb l'“encàrrec sagrat” de la ciutadania. A més, va dir que ell, si es trobés en una situació “anàloga”, faria el mateix que Artur Mas.

Per Albiol, si Puigdemont segueix per aquest camí i convoca un referèndum independentista “li passarà el mateix” i haurà de “retre comptes davant la justícia i anar a judici”.

El coordinador general del PP català ha denunciat que “s'ha entrat en una espiral de bogeria i irresponsabilitat” i ha assegurat que el govern de l'Estat no permetrà un referèndum que busqui “carregar-se la sobirania nacional”. Per aquest motiu, ha exigit al president català “sentit comú” i l'ha convidat a sol·licitar una reunió amb Mariano Rajoy on li plantegi “propostes possibilistes, dins de les normes del joc”.

Crema de banderes

Pel que fa a la seva denúncia davant la Fiscalia per la crema de fotografies del rei i banderes d'Espanya, França i la Unió Europea durant l'acte de l'esquerra independentista amb motiu de la Diada. Albiol ha explicat que ha remès una carta al consolat de França a Barcelona on comunica els fets així com les actuacions del seu partit en aquest cas, que al seu parer suposa una “falta de respecte als símbols d'altres persones”.

Albiol ha contraposat la “valentia” i la “gosadia” del PP en denunciar aquests fets davant de l'actitud de Ciutadans, que, segons ell, “ha passat de puntetes”, i a un PSC que “no està ni se l'espera”.

A pocs menys de dues setmanes perquè Puigdemont se sotmeti a la qüestió de confiança, Albiol l'ha qualificat com una “etapa més de la política-comèdia” que, al seu parer, viu Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia