Política

tribunals

judici al pp

L'Audiència Nacional jutjarà a patir de març l'exdirecció del PP valencià per delicte electoral

Entre els vint acusats hi ha l'exsecretari general de la formació, Ricardo Costa i l'exvicepresident amb Francisco Camps, Vicente Rambla

La Fiscalia Anticorrupció els demana 7 anys i 9 mesos de presó

El 13 de març començarà en l'Audiència Nacional un dels judicis de la branca valenciana de la trama Gürtel amb vint acusats, entre quals exalts càrrecs del PP de València com Ricardo Costa i Vicente Rambla.

S'asseuran en la banqueta per presumpte delicte electoral en els comicis autonòmics i municipals de 2007 i les generals de 2008, així com per delicte fiscal, segons consta en una interlocutòria notificada avui del Jutjat Central penal de l'Audiència Nacional, que jutjarà aquests fets. El jutjat ha fixat entre el 13 de març i el 12 de maig la celebració d'aquest judici que engloba tres peces de la trama Gürtel a València (1,2 i 6) de les 5 que van ser remeses a l'Audiència Nacional en perdre els càrrecs implicats el seu aforament.

Entre els acusats en aquest judici figuren Ricardo Costa (aleshores secretari general del PPCV), Vicente Rambla (exvicepresident del govern valencià), David Serra (exvicesecretari del PPCV) i Cristina Ibáñez (exgerent del PPCV), autors, segons la Fiscalia, de tres delictes electorals (en les autonòmiques i les municipals de 2007 i les generals de 2008) i un de falsedat documental.

El judici se celebrarà davant el Jutjat Central penal de l'Audiència els dies 13, 14, 15, 16, 17, 20, 21, 22, 23 i 24 de març, 3, 4, 5, 6, 19, 20 i 21 d'abril i 9, 10, 11 i 12 de maig, en sessions de matí i vesprada.

Per aquests fets, la Fiscalia Anticorrupció demana 7 anys i 9 mesos de presó per a Ricardo Costa, Vicente Rambla, Cristina Ibáñez i David Serra, i 6 mesos i 650 euros de multa per a Yolanda García, així com multes que ascendeixen a 6.600 euros.

Entre els 20 acusats figuren també responsables d'empreses i treballadors de la trama Gürtel com el presumpte capitost Francisco Correa, el considerat número 2, Pablo Crespo; el propietari de l'empresa Orange Market, Álvaro Pérez Alonso “El Bigotis”, i José Ramón Blanco Balín, exvicepresidentede Repsol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona