Política

El govern del Vendrell fa un intent per desactivar els segregacionistes

Anuncia en el ple que crearà un organisme descentralitzat per recollir propostes dels barris marítims

Diu que les inversions depenen d'Europa

El govern local del Vendrell té la intenció de posar en marxa un organisme municipal descentralitzat (OMD) per als barris marítims. Així ho va anunciar en el ple municipal, amb l'objectiu de desactivar els moviments segregacionistes de l'Associació de Propietaris i Residents de Coma-ruga 1958, i l'Associació de Veïns, Propietaris, Comerciants i Residents del Francàs. Aquestes dues entitats han obert, aquest estiu, el debat sobre la possible independència del nucli de Sant Vicenç de Calders, annexionat al Vendrell mitjançant un decret franquista del 1946. Els segregacionistes lamenten la falta d'inversió i la poca incidència que els problemes dels barris marítims tenen en el dia a dia de l'Ajuntament del Vendrell.

El govern local diu que, amb un OMD, els barris marítims tindrien un òrgan de participació amb veu que podria presentar propostes i decidir en alguns aspectes que afectin aquestes zones. A més, el govern local reconeix la falta d'inversió dels últims anys en aquestes zones, malgrat que són les que pateixen la pressió de la temporada turística. El govern local va explicar al ple que continua pendent de la resolució d'una demanda de subvenció que van fer als fons Feder la primavera passada.

La proposta del govern local va sorgir arran de la moció que PxC volia presentar al ple per demanar la creació d'una entitat municipal descentralitzada (EMD) a Sant Vicenç de Calders. El grup xenòfob, però, va retirar la proposta després de saber que no es podia dur a terme perquè la llei prohibeix que municipis endeutats i subjectes a un pla d'ajust —com passa al Vendrell— puguin crear noves entitats administratives. El portaveu de PxC, August Armengol, es va queixar de la falta de grans inversions i manteniment urbà a la zona de les platges, i dels problemes de seguretat que els immigrants “generen” amb el top manta.

LA DATA

13.08.16
És el dia que
el 83% dels socis de l'associació de veïns Coma-ruga 1958 van demanar segregar-se del Vendrell.

Deu anys de pla d'ajust econòmic

La precària situació econòmica de l'Ajuntament del Vendrell entre el 2009 i el 2011 es va tancar l'any 2012 amb un pla d'ajust de deu anys. En el context d'una crisi econòmica que ha convertit el Baix Penedès en el punt negre de l'ocupació a Catalunya, aquesta era la pitjor notícia. Les inversions s'han reduït al municipi a la mínima expressió, però el govern local creu que podrà començar a fer-ne amb l'ajuda d'Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona