Política

Avui hi ha ple

Lloret de Mar

Suspenen el concurs del transport urbà del juliol

Els sol·licitants per gestionar els autobusos havien trobat imprecisions en les condicions

L'Ajuntament impulsa una xarxa europea de jardins

El ple municipal d'avui a la tarda (a les 18 h) a Lloret de Mar frenarà el concurs de la gestió del transport urbà al municipi. Si el 18 de juliol els regidors van aprovar el plec de clàusules del concurs, dos mesos després l'equip de govern i la majoria de grups de l'oposició suspendran el període de presentació de sol·licituds per gestionar els autobusos de Lloret. Algunes aspirants a l'adjudicació havien trobat imprecisions en les condicions, cosa que l'equip de govern (Partit Demòcrata Català, ERC-Avancem i PSC) vol aclarir.

En principi, el plec de condicions aprovat el 18 de juliol incloïa millora d'itineraris, connexió entre barris i freqüències de pas i transport a demanda, entre altres millores. Atesa la “complexitat” del plec de clàusules i per dotar-se de “seguretat jurídica”, els gestors de l'Ajuntament volen disposar de més arguments per tornar a obrir el període de presentació de sol·licituds, informen des de l'equip de govern. L'alcalde, Jaume Dulsat (PDC), va fer un decret d'alcaldia el 12 d'agost per suspendre “el termini de presentació de propostes”.

D'altra banda, juntament amb l'Ajuntament d'Aranjuez (Madrid) i el Laboratori de Patrimoni i Turisme Cultural (LAB-PTC), de la UAB, Lloret ha creat la Xarxa Europea de Jardins Històrics amb la finalitat de fer més difusió dels Jardins de Santa Clotilde, que van ser declarats bé cultural d'interès nacional (BCIN) per la Generalitat el 1994.

JORDI SAIS.
El número 7 de la llista de CiU de les municipals de l'any passat, l'advocat Jordi Sais, prendrà possessió com a nou regidor de l'equip de govern. Sais supleix Joan Gou, que va presentar la renúncia com a regidor de Turisme en el ple extraordinari del 4 d'agost.

L'ORDRE DEL DIA

HABITATGES D'ÚS TURÍSTIC.
En l'apartat de mocions, ICV-EUiA demana una moratòria d'un any de suspensió de les comunicacions prèvies i de llicències per a la instal·lació d'habitatges d'ús turístic (HUT) a Lloret. Al juliol, un estudi demanat per la formació va constatar que el 21% d'aquests establiments són il·legals.
ESPAIS PER A EXPROPIACIONS.
ICV-EUiA presenta una altra moció perquè l'Ajuntament no cedeixi espais per a la firma de les expropiacions dels terrenys afectats per l'arribada de la C-32 al municipi.
VAIXELL ESFONDRAT.
El regidor no adscrit Enric Martínez (exedil del PP) demana en una moció que l'Ajuntament esfondri un vaixell davant de la costa de Lloret per atreure aficionats a les activitats subaquàtiques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Joan Pujol, activista independentista de Sabadell

Política

Feijóo anuncia més manifestacions contra l’amnistia després del 12-M

barcelona
guerra a gaza

Israel inicia l’evacuació de Rafah i amenaça amb una “força extrema”

barcelona
ARBÚCIES

La CUP proposa la gestió pública de les plantes embotelladores d’aigua

ARBÚCIES

Referèndum: com, quan i per què

barcelona
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona
Estats Units

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañon
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes