Política

procés sobiranista

L'ATC situarà personal propi en locals externs

Negocia ser en una desena d'oficines de diputacions i consells comarcals al territori

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) ja va anunciar fa mesos que l'estiu vinent tindrà quinze noves oficines pròpies escampades al territori, que es complementaran amb les 142 que formen part de la Xarxa Tributs de Catalunya, és a dir, les que pertanyen a les administracions locals, que des de l'1 d'abril també actuen com a finestreta única per cobrar tributs propis o cedits a la Generalitat. El govern, però, no en té prou amb això i vol ampliar el radi d'influència amb una corona intermèdia per arribar amb mitjans propis al màxim de territori. Així, està en converses amb els titulars d'una desena d'aquest centenar llarg d'oficines, sobretot consells comarcals i diputacions, per poder-hi destinar un parell de treballadors propis de l'administració catalana que hi facin de pont. Es tracta de locals ubicats en indrets menys poblats i allunyats d'on en tindrà de propis, com ara l'interior o el Pirineu, però on es vol ser present tenint en compte que se seguirà l'organització territorial catalana, però no es justifica pel volum de població i activitat liquidadora l'obertura d'una oficina pròpia. Tot i que en algun cas ja hi ha acord, la intenció és que la segona corona estigui del tot desplegada també cap al juny o el juliol del 2017.

La nova oficina de Barcelona ja té ubicació

Molt abans de l'estiu vinent, al gener, l'Agència Tributària de Catalunya obrirà a Barcelona la primera de les 15 noves oficines pròpies anunciades. Al concurs públic que es va fer per buscar-li un espai físic es va presentar una sola oferta, uns baixos d'uns 800 metres quadrats situats entre la Vila Olímpica i la Ciutadella, amb els propietaris de què s'està acabant de tancar els detalls per signar el contracte. La intenció és que els propers mesos s'adeqüi i al gener estigui a punt per obrir, amb una plantilla d'una quarantena de treballadors procedents d'altres oficines. Donarà servei al nord de la ciutat i l'àrea metropolitana, ja que per al sud hi ha la seu central de la Zona Franca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TEDH

L’eslovè Marko Bosnjak, elegit nou president del TEDH

barcelona
tribunals

Citen a declarar Rovira i els investigats per Tsunami per videoconferència

barcelona
guerra a europa

Ucraïna relleva el cap militar de la regió de Khàrkiv

barcelona
estats units

A Trump el preocupava un escàndol sexual, segons el seu exadvocat

barcelona
guerra a europa

Rússia pressiona Khàrkiv i avança al nord de la regió ucraïnesa

barcelona
política

Ponsatí deixa la primera línia política

barcelona
estats units

Trump lidera les enquestes amb Biden tocat per Gaza

barcelona
POLÍTICA

L’ANC reclama a l’independentisme bloquejar el possible govern d’Illa

barcelona
política

Parlon: “El PSC no donarà suport a una investidura de Puigdemont”

barcelona