Política

política

Puig demana un debat serè al PSOE per prendre decisions “amb el cap” i “lluny del frontisme”

El president de la Generalitat Valenciana subratlla que “no és un problema de nominalisme”

El líder valencià ha reconegut que és “molt complicat” conformar una alternativa de govern

El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assenyalat aquest dilluns que després dels resultats electorals del PSOE al País Basc i Galícia cal que el partit afronti un debat “assossegat i serè” indicant que “no és un problema de nominalisme, perquè més enllà dels noms, és un problema adossat ala socialdemocràcia”. En ser preguntat si Pedro Sánchez ha d'abandonar, Ximo Puig ha dit que cal prendre les decisions oportunes “amb el cap i des de la racionalitat, lluny del frontisme i el subjectivisme radical”. El cap del Consell ha afegit que en aquest moment cal “serenor i prudència, actuar en conseqüència i que cadascú assumeixi la seva responsabilitat”. Ximo Puig ha fet aquestes declaracions abans d'assistir a la inauguració de l'Escola sindical d'UGT al País Valencià.

El dirigent dels socialistes valencians ha qualificat els resultats de les eleccions gallegues i basques de “molt dolents” per al PSOE i ha assenyalat que a partir d'ara cal llegir el resultats “i amb el conjunt d'anàlisi determinat amb anterioritat anar avançant en la presa de decisions”.

“Molt complicat”

Sobre la governabilitat a l'Estat espanyol, Ximo Puig ha afegit que aquestes decisions no afecten només el PSOE sinó que el seu partit ha de tenir el paper de “defensar l'interès general i el que representen els seus votants”.Preguntat sobre si Pedro Sánchez està legitimitat per buscar una alternativa de govern, el dirigent valencià ha indicat que “el que s'ha de veure és si és raonable o possible alguna alternativa” i ha precisat que en aquest moment ho veu “molt complicat”. Puig ha afegit que espera escoltar quina és la posició de Sánchez i ha avançat que és molt respectuós amb les decisions que prengui.

El president valencià ha manifestat que aquesta és una setmana molt important per fer un esforç i que no hi hagi unes terceres eleccions espanyoles “perquè els ciutadans no ho volen i cadascú haurà de fer el que es pugui perquè no sigui així i anem a unes terceres eleccions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys catorze morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona