Política

política

crisi interna al psoe

Batet anima Susana Díaz i els crítics a presentar-se contra Sánchez si volen canviar l'estratègia per al govern espanyol

La dirigent socialista creu que seria “bastant irresponsable” que el líder del PSOE i la cúpula dimitissin abans de tenir un executiu a l'Estat

La membre de la direcció del PSOE, persona de confiança de Pedro Sánchez, i l'última cap de llista del PSC a les eleccions espanyoles, Meritxell Batet, ha animat aquest dimarts a la líder del PSOE andalús i la resta de crítics amb la cúpula del partit a presentar-se en les primàries del proper congrés i enfrontar-se a l'actual secretari general. “Em semblaria molt legítim. Si es pensa que hi ha altre projecte i que cal un altre rumb, i si per la crisi de governabilitat es creu cal defensar una altra posició, és bo que es presenti algú i ho defensi”, ha sentenciat en una entrevista a RAC1, tot afegint que creu que finalment ho faran “per les veus que s'han anat sentint en els darrers mesos”.

La socialista també ha defensat el dret dels crítics a mantenir posicions diferents a les de Pedro Sánchez, però ha retret que ho facin de forma tan pública i directa. “Està be que hi hagi veus discrepants internament, però és veritat que el soroll no ajuda”, ha dit. De la mateixa manera, ha carregat contra algunes de les persones que, sense tenir ja responsabilitats al partit o estant governant als seus territoris gràcies a pactes semblants al que planteja Sánchez, ara critiquen l'estratègia d'un govern de canvi sense dir clarament quina és la seva alternativa, que ella creu que passaria per abstenir-se en una investidura de Mariano Rajoy (PP). “Son veus autoritzades, intel·ligents, reflexives i veus a tenir en compte. Altra cosa és renunciar a discrepar d'elles. Jo els escolto amb molt respecte, i crec que el diàleg i el debat intern s'ha de recuperar i asserenar. I això s'ha perdut últimament”, ha retret.

En la mateixa línia, ha defensat l'opció de convocar un congrés i unes primàries per “enfortir” el lideratge de Pedro Sánchez –o del candidat que guanyi- i establir una línia política clara, i ha considerat que aquesta és millor opció que el fet que el secretari general i la seva cúpula dimiteixin. “En aquests moments plegar seria bastant més irresponsable. Espanya no té govern, venim de dues eleccions i no s'ha resolt la configuració d'un govern per a Espanya. Convocar un congrés i unes primàries és una manera de revalidar o sol·licitar la confiança dels militants. Si els militants no volen, provocaran la dimissió”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.